logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odtworzyć filmy PAL na Samsung DVD-P231 NTSC z USA?

Robson1979 17 Paź 2005 17:49 1687 1
REKLAMA
  • #1 1906108
    Robson1979
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem....otóż...:
    Kupiłem odtwarzacz stacjonarny DVD Samsung DVD-P231 ,sprowadzony z USA.Z napięciem sobie poradziłem , trafo z 220V na 110V i działa.Problem to jak to cholerstwo zmusić do pracy z moim TV i filmami DVD w PAL???? Blokadę regionu wiem iż można zdjąć przy pomocy kodu,który to cwaniaczki sprzedają na allegro (szukałem w necie i nisetety takowego nie znalazłem).Gdy już dajmy na to blokada będzie zdjęta - jak mam nasze filmy odtworzyć w tym DVD skoro obsługuje tylko format NTSC,nie ma możliwości zmiany sygnału w setup,najwyżej 4:3 lub 16:9.Mój TV jest tylko na PAL (Nordmende by Thomson 25" Stereo,2x Euro scart).Słyszałem iż można zakupić specjalny kabel służący do przetworzenia sygnału Component ( 3 złącza na tylnym panelu DVD coś jak RGB) na Euro-Scart i w ten sposób niby da radę mieć obraz kolorowy i odtworzyć film na TV PAL - tyle że - kabel kosztuje 150PLN!!! .
    Na dzień dzisiejszy DVD służy jako odtwarzacz MP3 jak i audio-cd,przy próbie odtworzenia DVD bez blokady regionu pojawia się komunikat o nieprawidłowym systemie TV......
    Proszę poradzcie co mogę zrobić by to uruchomić???
    Kabel???? Soft???? Czy zmiana bebechów w DVD?? Może nowe DVD prościej kupić???

Proszę o rozsądne odpowiedzi - z góry dziękuję :) Moje GG :9230358
    Robert
  • REKLAMA
  • #2 1910198
    Robson1979
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Dzięki za pomoc...widzę że nie tylko ja jestem laikiem i nie mogę liczyć na żaden help..:(
    trudno
REKLAMA