logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przekonwertować film NTSC na PAL? Użycie konwertera PLEXTOR PX-M402U

gawlik 28 Gru 2005 13:18 1989 3
REKLAMA
  • #1 2122551
    gawlik
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Zakupilem w USA film niedostepny u nas w Polsce. Jest to film "In Search of the Castaway" z wytwórni Disneya... Łącznie z przesylka wyszlo mnie to bardzo drogo, nie pomyslalem tylko ze jak to film ze stanów i bedzie w NTSC. Zaden z odtwarzaczy na ktorych podjalem probe nie odpalil filmu. Czy jest jakis Program do konwersji formatu ?? Posiadam konwenter PLEXTOR ConvertX PX-M402U moze za pomoca tego uradzenia da sie cos zrobic ?? Chce ten film zgrac najpierw do DivX-a a potem dac do tlumaczenia napisow. A moze wiecie gdzie mi to zrobia ( oczywiscie odplatnie )
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2123117
    Dorian Olech
    Poziom 29  
    Ocena: 249
    obawiam sie ze nie chodzi o NTSC a o region . W USA obowiazuje region 1 a odtwarzacz kupiony w polsce ma region 2. ja plyty z systemem NTSC normalnie odtwarzam bo DVD zawsze ci go odtworzy tylko TV moze nie dac RADY. ewentualnie podlacz przez RGB w niektorych TV to pomaga (oczywiscie o ile to nie region )
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2139715
    elek77
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    Ja także myślę że chodzi o region. Najtaniej będzie zdjąć blokadę regionu z odtwarzacza (o ile to możliwe samodzielnie przez ukryte MENU) lub zrobić kopię płyty na kompie - AnyDVD i CloneDVD i wszystko bedzie śmigać. Powodzenia.
  • #4 2140830
    gawlik
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Odtwarzacz DVD mam firmy KISS model DP-1000 na stronie producenta wlasnie przeczytalem cos takiego :

• To set your NTSC player to PAL, press: "EJECT" "CLEAR or DEL" "1" "2" "3"
    • To set your PAL player to NTSC, press: "EJECT" "CLEAR or DEL" "4" "5" "6"

Tylko jak zmienie z PAL na NTSC to czy potem bede mógł wrócic do ustawień ?? :)
    Tylko ze jesli tu chodzi o region to chyba i tak nic mi to nie da ?

Dodano po 32 [minuty]:

Wielkie dzieki.....
    Po wykonaniu operacji z AnyDVD i CloneDVD wszystko dziala ! bardzo dziekuje jeszcze raz
REKLAMA