w pełni Działająca przeglądarka internetu na windows xp , jest taka ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambryko napisał:Spróbuj znaleźć pełny plik instalacyjny dla Firefox ESR 52.1.1 i po instalacji wyłącz autoaktualizację. Instalowałem to na potrzeby kamer i pomimo że to staroć to jakoś działa. Na stronach www największy kłopot ma z wyświetlaniem reklam, ale to akurat nie problem a wręcz zaleta
markooff napisał:bryko napisał:Spróbuj znaleźć pełny plik instalacyjny dla Firefox ESR 52.1.1 i po instalacji wyłącz autoaktualizację. Instalowałem to na potrzeby kamer i pomimo że to staroć to jakoś działa. Na stronach www największy kłopot ma z wyświetlaniem reklam, ale to akurat nie problem a wręcz zaleta
No fakt że nadal - takie rozwiązania "jakoś działają" - zgoda, do pewnych zastosowań nawet może i wystarczą jeszcze (asam mam/utrzymuje je na pru maszynach , głównie do celów testowych) , ale jeśli ktoś chce w miarę możliwości 'oglądać internet w nowszym wydaniu/odsłonie' - to jednak będzie cierpiał trochę...
Klientowi który by chciał koniecznie utrzymywać starszy (mocno) sprzęt - i nie byłby przywiązany do systemu (albo np. związany jakimś konkretnym oprogramowaniem które "musi działać") - zalecałbym jednak przesiadkę na Linuxa. Tutaj o wiele łatwiej jest utrzymywać starsze wersje systemów, już nawet grubo po ich EOL /EOS date.
Przykład : sam utrzymuję kilkadziesiąt hostów (głównie na wirtualkach) z Centosem w wersjach 6, 7 i 8 , oprócz tych które już dawno przemigrowałem na RL 8/9 ...
Pozdrawiam
Banasiewicz02 napisał:Nie zależy mi na pełnym działaniu internetu. Mam komputer z windowsem 98 i windowsem XP ( na dwóch osobnych dyskach) Windowsa 98 używam do bardzo starych gier typu quake 2, dune 2000 a na XP mam nowsze gierki typu Indiana Jones, Unreal Tournament, Serioous Sam. Mam zainstalowane Gadu Gadu 6.0, Winampa 2.91, wygaszacz ekranu z rybkami, chciałbym jeszcze odpalić czat na interii, ewentualnie jakieś wiadomości na onecie i fora ze starymi grami. Nic więcej nie potrzebuję.