logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung UE49MU6202 Curved - pilot nie działa jako uniwersalny

masz123456789 19 Sty 2021 20:16 1530 1
REKLAMA
  • #1 19195986
    masz123456789
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z ustawieniem pilota jako uniwersalnego tak by zmieniał programy w dekoderze multimedii. Działało to przez ok 2 lata , nagle pilot przestał zmieniać kanały z dekodera.
    Ponownie wykonałem procedure ustawienia pilota jako uniwersalnego i w jej trakcie pilot działa normalnie tzn. zmienia kanały na dekoderze. Widać to przez miganie diody na dekoderze w czasie wciskania przycisku na pilocie. Następnie kończę procedure ustawiania pilota uniwersalnego wychodzę z tego panelu i niestety pilot nie zapamiętuje zmian i nie przełącza kanałów na dekoderze tylko po naciśnięciu przycisku zmiany programu pilot przełącza źrodlo z dekodera na tv i zmienia kanały z tv.
    jak to naprawić cy wina jEst w telewizorze czy pilocie?
  • REKLAMA
  • #2 19197558
    masz123456789
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    odpowiem sam bo problem rozwiązany. Winą był dekoder a właściwie operator multimedia, która wprowadziła zmiany programowe. Wyłączyłem z gniazdka dekoder na 15 minut po włączeniu zaktualizował sobie programy i pewnie coś jeszcze i pilot od samsunga znowu zmienia programy z dekodera. Problem rozwiazany.
REKLAMA