logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór kserokopiarki A4 do biura dla 20-30 osób, cena do 15 tys, skan na email, zabezpieczenie PIN

key 20 Sty 2021 14:40 645 11
REKLAMA
  • #1 19197669
    key
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Dzień dobry,

Proszę o pomoc w wyborze kserokopiarki A4 do biura (ok.20-30 os.):

- Cena do 15 tys.
    - kolor,
    - eksploatacja na materiałach oryginalnych,
    - możliwość zdefiniowania PIN lub druk na hasło dla użytkowników,
    - skan na e-mail,
    - duplex,
    - dobra gwarancja.

Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 19197960
    SilverGTA
    Poziom 22  
    Ocena: 94
    Jak chcecie kolor, oryginalne toner + dobrą gwarancję i nie wydać majątku to najlepsza dla was opcją byłby abonament na wydruk.
  • REKLAMA
  • #3 19198422
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    Konica Minolta Bizhub C250i byłaby dobrym wyborem.

C.
  • #4 19198653
    01_cezi
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    Temat stary jak Świat.

Nowa: każda będzie dobra niezależnie od marki ale musimy mieć na względzie to co otrzymujemy cenie: dostawa, podłączenie ( do ilu stanowisk), szkolenie i wsparcie techniczne.
    Konica jak najbardziej ale warto brać pod uwagę Canon'a i Sharp'a.

Kolejna sprawa to koszty: najlepiej po zakupie podpisać na długi czas tzw kontrakt serwisowy ze stała stawka za wydruki ( skany za free). Jeśli wybieramy wariant eksploatacji własnej to możemy zostać w takcie zaskoczenie dużymi kosztami eksploatacji np. wymiany drogich modułów które miały wystarczyć wg Pana Sales Managera na długo a nagle się okazały do wymiany. Częstym przypadkiem są obligatoryjne PŁATNE przeglądy pod groźba utraty gwarancji.

Podzielam pogląd SilverGTA – wynajem. Dostaniemy kilkuletnia maszynę( może byc i nowa) w dobrym stanie, płacimy za to że możemy pracować , jesteśmy rozliczani od kopii/wydruku i wkładamy tylko papier. Tu problem mogą się okazać zapisy umowy ( np. automatyczne przedłużenie umowy, dopłata za ponadnormatywny toner, opłaty za demontaż maszyny czy dodatkowe podłączenie do stanowiska pracowniczego i wiele innych ) ale to tez można potem omówić.

Z reszta coraz więcej producentów tak robi maszyny aby szły typowo na wynajem ale to moja subiektywna ocena.

Używana – oj tu robi się ciekawie bo za 15 tys. To można poszaleć ale jak wszędzie są tzw „schody” .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19198798
    suri1986
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Wejdż sobei na centrumdruku i zobacz co ci sie będzie najbardziej opłacać jeśli chodzi o wydruk za strone. Jeśli chodzi o sam sprzęt to albo Konica albo Xerox, z czego materiały exploatacyjne raczej w Xeroxie będą starczać na więcej i będą lepszej jakości.
  • Pomocny post
    #6 19199027
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    A może poszukać UCZCIWEJ firmy sprzedającej / dzierżawiącej ? Mnie osobiście irytuje 1000 pytań do ... ze strony potencjalnych najemców zrobionych w bambuko przez poprzednich , najczęściej autoryzowanych partnerów. Ostatni przykład - przedłużenie wynajmu maszyn pod warunkiem wykonania napraw za bagatela 12 tys złotych netto ! Wstawiłem do klienta 4 moje maszyny i od prawie 2 lat wszyscy są zadowoleni. Nie wiem po co kuszenie klienta niskimi opłatami jak i tak w dłuższej perspektywie planujemy postawić go pod ścianą ... Szczerze ? Czasem licząc koszty bardziej warto kupić urządzenie na własność niż bujać się z egzekwowaniem warunków umowy dzierżawy . Wielu moich klientów KUPIŁO ode mnie maszyny mając bardzo złe doświadczenia po dzierżawie. Jak to mawia klasyk - „przypadek ? Nie sądzę”

C.
  • REKLAMA
  • #7 19199196
    pingwin137
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    copyman napisał:
    A może poszukać UCZCIWEJ firmy sprzedającej / dzierżawiącej ? Mnie osobiście irytuje 1000 pytań do ... ze strony potencjalnych najemców zrobionych w bambuko przez poprzednich , najczęściej autoryzowanych partnerów. Ostatni przykład - przedłużenie wynajmu maszyn pod warunkiem wykonania napraw za bagatela 12 tys złotych netto ! Wstawiłem do klienta 4 moje maszyny i od prawie 2 lat wszyscy są zadowoleni. Nie wiem po co kuszenie klienta niskimi opłatami jak i tak w dłuższej perspektywie planujemy postawić go pod ścianą ... Szczerze ? Czasem licząc koszty bardziej warto kupić urządzenie na własność niż bujać się z egzekwowaniem warunków umowy dzierżawy . Wielu moich klientów KUPIŁO ode mnie maszyny mając bardzo złe doświadczenia po dzierżawie. Jak to mawia klasyk - „przypadek ? Nie sądzę”

C.

Dokładnie kolego. W dodatku większość nie zdaje sobie sprawy, że tak dzierżawa to tak naprawdę "zakup" często kilkuletniego urządzenia na raty, które tak na prawdę nigdy się nasze nie staje :D Już w ogóle rozbrajają mnie oferty firm, które zapewniają, że bardziej opłaca się rozliczenie za toner :D czyt. płacisz X zł za toner o pojemności, który rzeczywiście wydrukuje jakieś maksymalnie 70 %. Z kolei rozliczanie za stronę też ma swoje wady. Płacimy za każdą stronę... Czy to A4 czy A5 pustą czy zapisaną.

Zdecydowanie lepiej kupić sobie urządzenie na własność, tonery zamienniki bądź oryginały we własnym zakresie + ewentualnie jakaś umowa z okolicznym serwisem na przeglądy, konserwacje czy inne nieprzewidziane serwisy.
  • #8 19199240
    key
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Dzierżawa nie wchodzi w grę, jedynie zakup nowej maszyny. Dziękuję za odpowiedzi i polecenie Bizhub C250i. Czy jest może jeszcze jakiś inny model godny polecenia, jeżeli chodzi o trwałość i koszty eksploatacji na oryginalnych materiałach?
  • Pomocny post
    #9 19199822
    pingwin137
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    key napisał:
    Dzierżawa nie wchodzi w grę, jedynie zakup nowej maszyny. Dziękuję za odpowiedzi i polecenie Bizhub C250i. Czy jest może jeszcze jakiś inny model godny polecenia, jeżeli chodzi o trwałość i koszty eksploatacji na oryginalnych materiałach?

Zobacz Xerox VersaLink C7025/7030/7035 albo nowszy Atalink C8030/8035/8045/8055/8070 są zdecydowanie szybsze i przystosowane do większych obciążeń miesięcznych. Koszty wydruków śmiesznie tanie w porównaniu do tego co oferuje urządzenie.
  • #10 19200521
    MINOLTA
    Poziom 26  
    Ocena: 133
    Też uważam że xerox jest dobrym wyborem. VersaLink do 35 kopii/min, AltaLink do 70 kopii/min. Są już nowe AltaLinki seria 81xx. Najlepiej brać maszynę na umowę serwisową, wtedy nie masz dodatkowych kosztów za naprawę czy materiały eksploatacyjne.
  • #12 19212153
    elektronik_86
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    A może Kyocera? Modele Taskalfa 358ci lub Taskalfa 352ci. Wszystkie wymogi z pierwszego postu spełnia. Gwarancja standardowa 2 lata, można ją także dodatkowo przedłużyć jak i wykupić pakiety serwisowe.
    Jeśli jest Pan zainteresowany ofertą to proszę pisać na pw.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kserokopiarki A4 do biura dla 20-30 osób, z budżetem do 15 tys. zł, wymagając kolorowego druku, skanowania na e-mail, funkcji duplex, zabezpieczenia PIN oraz dobrej gwarancji. W odpowiedziach zasugerowano kilka modeli, w tym Konica Minolta Bizhub C250i, Xerox VersaLink (C7025, C7030, C7035) oraz AltaLink (C8030, C8035, C8045, C8055, C8070). Podkreślono również znaczenie umowy serwisowej oraz potencjalnych kosztów eksploatacji, sugerując, że zakup nowego urządzenia może być korzystniejszy niż dzierżawa. Wspomniano także o modelach Sharp MX-3070N oraz Kyocera Taskalfa (358ci, 352ci) jako alternatywy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA