logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk zewnętrzny WD My Book 500 - pliki zamiast folderów, muzyka i zdjęcia niewidoczne

romson19 23 Sty 2021 20:41 516 6
  • #1 19205155
    romson19
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam serdecznie...
    Mam problem z dyskiem zewnętrznym WD My Book 500
    Nagle na dysku zamiast folderów z danymi pojawiły się tylko pliki z nazwami folderów ważące po kilka kilobajtów. Zajęte miejsce dysku wciąż takie samo. Czyli dane jakby wciąż były. Plików nie da się otworzyć. Głownie jest to muzyka i zdjęcia.
    Czy ktoś miał taki problem i mógłby pomóc czy zostaje mi skorzystanie z usług profesjonalnej firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych?
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • FRST.txt (50.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • UsbFix_Report.txt (10.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (16.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #2 19205188
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1075
    Proszę zamieścić screen ze S.M.A.R.T. dysku np z programu CrystalDiskInfo, oraz screen z programu DMDE okno aktualne partycjonowanie.
  • #3 19205229
    romson19
    Poziom 2  
    Dra98 napisał:
    Proszę zamieścić screen ze S.M.A.R.T. dysku np z programu CrystalDiskInfo, oraz screen z programu DMDE okno aktualne partycjonowanie.
    Załączniki:
    • partitions[1].txt (512 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dysk zewnętrzny WD My Book 500 - pliki zamiast folderów, muzyka i zdjęcia niewidoczne DMDE.jpg (200.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dysk zewnętrzny WD My Book 500 - pliki zamiast folderów, muzyka i zdjęcia niewidoczne Crystal info 1.jpg (142.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dysk zewnętrzny WD My Book 500 - pliki zamiast folderów, muzyka i zdjęcia niewidoczne CrystalInfo2.jpg (141.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #4 19206456
    laptokowiec
    Poziom 31  
    Ocena: 120
    Najpierw kopia posektorowa na inny dysk, a potem skan DMDE na kopii.
  • Pomocny post
    #5 19206523
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    Up. Dysk jest sprawny wg. SMART, można jedynie do (03) się przyczepić.
    Za to ma naprawdę spory przebieg, bo wg. mnie 40K to moment, gdzie można się zacząć zastanawiać nad wymianą.
  • #6 19207204
    romson19
    Poziom 2  
    powiem tak... dysk jest stary i po chyba 7 latach go odpaliłem i tu taka niespodzianka. Czyli musze teraz kupić nowy dysk i zrobić kopie posektorową za pośrednictwem DMDE i co potem? czy pliki z danymi da sie w ogole odzyskac w takiej samej formie jak były? Miałem zgrane oryginalne płyty cd do plików mp3 lub flac poukładane w folderach opisane i z okłdkami. Moge zapomnieć o takim komforcie czy jest to do zrobienia wszystko?
  • #7 19208552
    kaleron

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 2343
    Najprawdopodobniej coś złośliwego pozrzucało Ci atrybuty mówiące o tym, że to katalogi. Nie sądzę, by w tym był choć ślad winy dysku. Dane powinny być jak najbardziej możliwe do odzyskania. To NTFS? Trudno mi wnioskować z zamieszczonego zrzutu ekranu, czy to, co znalazł program, to to, czego potrzebujesz, czy coś innego.
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dyskiem zewnętrznym WD My Book 500, gdzie zamiast folderów z danymi pojawiły się pliki o nazwach folderów, a dane (muzyka i zdjęcia) są niewidoczne, mimo że zajęte miejsce na dysku pozostaje takie samo. Uczestnicy dyskusji sugerują wykonanie kopii posektorowej na inny dysk oraz skanowanie za pomocą DMDE. Wskazują również na możliwość, że problem może być spowodowany przez złośliwe oprogramowanie, które zmieniło atrybuty folderów. Użytkownik zastanawia się nad możliwością odzyskania danych w oryginalnej formie po wykonaniu kopii zapasowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA