logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja LED w kuchni - wyłączniki zbliżeniowe nie rozłączają lamp

marian.magik 24 Sty 2021 13:23 933 7
REKLAMA
  • #1 19206429
    marian.magik
    Poziom 10  
    Witam. Mam problem z instalacją LED w kuchni. Na jednym wył. 4 lampy, na drugim 1.problem w tym że czujki nie chcą rozłączyć.
    Może coś źle podłączyłem. Czujki są za zasilaczem.

Dodano po 3 [minuty]:

Instalacja LED w kuchni - wyłączniki zbliżeniowe nie rozłączają lamp Instalacja LED w kuchni - wyłączniki zbliżeniowe nie rozłączają lamp
  • REKLAMA
  • #2 19206498
    Maniek19891
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    Mamy zgadywać jak to podłączyłeś? Może narysuj schemat twoich połączeń, albo chociaż dobrze to opisz.
  • REKLAMA
  • #3 19206749
    marian.magik
    Poziom 10  
    Spróbuję podłączyć czujki przed zasilaczem.
  • REKLAMA
  • #4 19207922
    Maniek19891
    Poziom 13  
    "PODŁĄCZENIE

Za czujnikiem powinien znaleźć się zasilacz LED12V tak jak pokazuje rysunek obok.

1. Lampa z wyprowadzonym przewodem i wtyczką mini AMP

2. Zasilacz LED 12V – sieciowy, lub elektroniczny."

Informacja ze strony z aukcją tego produktu.
  • REKLAMA
  • #5 19208134
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Wiesz że to jest wyłącznik tylko do drzwiczek, a nie do załączania i wyłączania przy przyłożeniu ręki.
  • #6 19208871
    marian.magik
    Poziom 10  
    Według opisu aukcji ten jest zbliżeniowy 1,5cm. Taki zamawiałem.

Dodano po 21 [minuty]:

To jak mam podłączyć 4 lampy LED pod szafkowe włączane na czujkę zbliżeniową, i jedną lampę led pod zlewem włączna oddzielnie zwykłym przełącznikiem.

• #7 19231901
    Maniek19891
    Poziom 13  
    W opisie tego włącznika jest napisane że ma przełącznik trybu pracy. Może jest źle ustawiony. A co się dzieje jak dłużej przytrzymasz rękę przy czujniku?
  • #8 19231972
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2053
    A ja znalazłem taki opis do tych czujek:

Zresztą z opisu aukcji też to wynika:

OPIS PRODUKTU
    Czujnik zbliżeniowy do szaf z drzwiami przesuwnymi. Otworzenie szafy poprzez przesunięcie drzwi włącza lampę zainstalowaną wewnątrz mebla. Zamknięcie (zakrycie czujnika) spowoduje wyłączenie lampy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z instalacją LED w kuchni, gdzie czujniki zbliżeniowe nie rozłączają lamp. W instalacji znajdują się czujniki podłączone za zasilaczem, co może być przyczyną problemu. Użytkownicy sugerują, aby czujniki były podłączone przed zasilaczem oraz zwracają uwagę na możliwość błędnego ustawienia trybu pracy czujnika. Wskazują również, że niektóre czujniki zbliżeniowe są przeznaczone tylko do otwierania drzwi szaf, co może wpływać na ich działanie w kontekście oświetlenia kuchennego. Użytkownik poszukuje rozwiązania dla podłączenia czterech lamp LED pod szafkowe włączane na czujkę oraz jednej lampy LED pod zlewem z oddzielnym przełącznikiem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA