logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Octagon sf8008 Twin 2xDVB-S2X - Brak zasilania mimo sprawnego zasilacza

Luxor 28 Sty 2021 18:40 1425 13
REKLAMA
  • #1 19216846
    Luxor
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witam!
    Dany tuner przestał działać.
    Wygląda to tak, jakby nie było zasilania.
    Aczkolwiek zasilacz na 100% sprawny (sprawdzałem na dwóch innych Octagonach).
    Napięcie dochodzi na płytę.
    Display- bez funkcji (ciemny).
    Brak wizualnych usterek na płycie.

Sprzęt ma około dwóch tygodni i niestety bez możliwości reklamacji.

Ktoś coś w temacie?
    Pozdrawiam
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 19218222
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 19218974
    Luxor
    Poziom 11  
    goralpm napisał:
    Luxor napisał:
    Witam!
    Dany tuner przestał działać.
    Wygląda to tak, jakby nie było zasilania.
    Aczkolwiek zasilacz na 100% sprawny (sprawdzałem na dwóch innych Octagonach).
    Napięcie dochodzi na płytę.
    Display- bez funkcji (ciemny).
    Brak wizualnych usterek na płycie.

Sprzęt ma około dwóch tygodni i niestety bez możliwości reklamacji.

Ktoś coś w temacie?
    Pozdrawiam

Dwa tygodnie, to nawet na aukcjach eBay można zwrócić. Nawet jak jest prywatnie, chyba, ze było w aukcji napisane, że sprzęt na cześci.

Myślę że Pana post nic nie wnosi do tematu. Jak piszę że nie ma takiej możliwości, to nie ma. Gdyby takowa była, nie zakładał bym tematu. Chyba to logiczne :)
  • REKLAMA
  • #4 19219054
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 19220122
    Luxor
    Poziom 11  
    Myślałem, że odpiszą tutaj fachowcy...!?
    Mam odpowiednie urządzenia do pomiarów itd.
    Filozofow nie potrzebuje;)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 19220192
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 19229680
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Odkupie ten tuner do 100pln max od ciebie.

@ad_min ktoś powie jak nie zaznaczać punktów za post.
  • #8 19231945
    Naglosnienie
    Poziom 9  
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany tu byl kondensator wymienil gosc i smiga ja mam taki sam prad na plyte niedochodzi moze sie zepsul przy wgrywaniu softu ale jak go reanimowac moz Ci co chca odkupic doradza jakim sposobem go reanimowac wielkie dzieki

Dodano po 2 [minuty]:

doradzcie co z tym octagonem sf8008 widze ciemnosc musi byc jakis sposob nawet kontrolka sie nie swieci a pomierzone kondensatory ok prad w gniezdzie jest dalej nieidzie ech tez nabylem dzis takiego taka sama wada

Dodano po 2 [minuty]:

moze to ten kupilem z olx o ktorym mowa Ty nienaprawiles a ja go wziolem bo myslalem ze sie ozywi po wgraniu softu
  • #9 19232320
    Luxor
    Poziom 11  
    Już chciałem się dobierać do tych kondesatorów ale przemyślałem sprawę, tym bardziej że to nówka sztuka ;)
    Zamówiłem nowy sf8008 a w jego miejsce odesłałem ten uszkodzony. Wiem, to ryzykowne ale można przynajmniej sprawdzić jak ten serwis reklamacyjny działa i jak sprawdzają sprzęt. Jak odeślą na podstawie uszkodzonej pląby lub nr. seryjnego, to miałem pecha i koszty!
    Może trochę przekombinowałem no ale cóż ...
    raz się żyje. Pozdrawiam
  • #10 19232838
    Naglosnienie
    Poziom 9  
    ciekawy sposob plombe mozna suszarka tak oderwac ze sladu nie ma na goraco i faktycznie podmienic ale ja licze ze sie go reanimujeAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany sa tu jakies programy przez Rs232 MaxiBoot i AAF Recovery sadze ze to w oprogramowani tkwi problem moze sie myle

Dodano po 13 [minuty]:
  • #11 19232881
    sq9fmc
    Poziom 29  
    Ocena: 406
    To jawne oszustwo i mogłeś się powstrzymać od napisania takiej informacji.
    Chcieliśmy a właściwie chcieli Ci pomóc a Ty taki numer wykręcasz.
  • #12 19232983
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #13 19233173
    Luxor
    Poziom 11  
    Bez obawy... dostałem maila... producent zaakceptował naprawę po numerze seryjnym! Tak więc żadne oszustwo!
    O braku plomby nic nie było pisane.
    Dobrze że nie kombinowałem z lutownicą bo tutaj był by dopiero problem. Tak więc czasami warto poprostu odesłać i zaryzykować jak sprzęt jest nowy i nawet jak się uszkodziło plombe.
    Pozdrawiam
  • #14 19234713
    Luxor
    Poziom 11  
    Bez obawy... dostałem maila... producent zaakceptował naprawę po numerze seryjnym! Tak więc żadne oszustwo!
    O braku plomby nic nie było pisane.
    Dobrze że nie kombinowałem z lutownicą bo tutaj był by dopiero problem. Tak więc czasami warto poprostu odesłać i zaryzykować jak sprzęt jest nowy i nawet jak się uszkodziło plombe.
    Pozdrawiam

Dodano po 11 [godziny] 37 [minuty]:

Naprawa/wymiana na podstawie gwarancji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z tunerem Octagon sf8008 Twin, który przestał działać, mimo że zasilacz jest sprawny. Użytkownik zauważył, że napięcie dochodzi do płyty, ale wyświetlacz jest ciemny, a na płycie nie widać wizualnych usterek. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może leżeć w uszkodzeniu scalaka lub procesora. Użytkownik posiada sprzęt do pomiarów, ale nie chce podejmować prób naprawy. Ostatecznie zdecydował się na odesłanie uszkodzonego tunera do producenta, który zaakceptował naprawę na podstawie numeru seryjnego, co potwierdziło, że nie doszło do oszustwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA