logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup nowego pilota magic do TV LG 70UM7100PLA LED 70'' - AN-MR19BA czy AN-MR20GA?

shizy 30 Sty 2021 09:58 1740 5
REKLAMA
  • #1 19220371
    shizy
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Mam TV LG 70UM7100PLA LED 70'' https://www.lg.com/pl/wsparcie/produktowe/lg-70UM7100PLA
    Miałem do niego pilot magic ale się zepsuł. Gwarant (sklep) ma oddać pieniądze i stoję przed zakupem nowego. Czy musi to być AN-MR19BA czy może być (a nawet będzie lepszy, może coś poprawili) AN-MR20GA, sprzedający na allegro pisze, że będzie działał ale różne rzeczy tam piszą.
    https://allegro.pl/oferta/pilot-lg-m...zja-9208734597
  • REKLAMA
  • #2 19220452
    diego240
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    MR20 będzie działał, ale dla bezpieczeństwa lepiej kupić MR19. Dla przykładu może być taka sytuacja z życia wzięta, że pójdzie jakaś aktualizacja softu i już modele pilota magic - nowszego nie będą współpracowały. A model dedykowany tak. W pilotach MR19 i MR20 nie ma różnic, poza kodowaniem. Jakościowo, jeżeli o to pytasz, są takie same. Tego typu piloty są niestety wrażliwe na upadki i na to jedynie trzeba zwracać uwagę, a powinny bezawaryjnie pracować.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19233401
    shizy
    Poziom 22  
    Kupiłem taki jaki był czyli AN-MR19BA, jest ok. Kursor magic nie działał ale po zarejestrowaniu nowego pilota w TV działa. Czy np. po wymianie baterii trzeba od nowa rejestrować pilota w TV?
  • REKLAMA
  • #6 20865314
    shizy
    Poziom 22  
    Nowy pilot wówczas zakupiony AN-MR19BA, zepsuł się - ułamała się oś przycisku z kółkiem.Podejrzewam, że z powodu przeklikiwania reklam na YouTube. Czy można dokupić gdzieś ten element ? Chyba te z AliExpress (za ok. 30 zł) nie mają tej funkcjonalności żeby przełożyć to oryginalnego?
    Ew. czy używany el. może być z pilota o innym numerze np.AN-MR20?

Kupiłem pilot na amazonie za ok 130zł(przysłali akurat AN-MR20, niby wszystkie funkcje działają: myszka, wyszukiwanie głosowe, dekoder) ale nie jest to chyba oryginalny pilot LG. Opakowanie jest czerwone a nie czarne, które było w oryginalnym pilocie.
    Czy nie ma co wybrzydzać bo już sie nie dostanie nowego oryginalnego pilota od LG?
    Niby są jakieś na AliExpress i allegro ale to loteria.

Oryginalny:
    Zbliżenie wnętrza pilota AN-MR19BA z widocznymi miejscami na baterie. Nowy pilot LG AN-MR19BA obok jego opakowania.

Nowy:
    Tył pilota AN-MR20 z otwartą komorą baterii. Nowy pilot LG AN-MR20 wraz z czerwonym opakowaniem leży na folii bąbelkowej.
REKLAMA