Mam peugeota 206 na felgach stalowych 14 i mam tez dobre opony zimowe w garazu ale 13. Czy pasowaly by felgi stalowe 13 od modelu peugeota 206 ktory na takich wychodzil a jesli nie to jakie felgi kupic. Nie ogarniam tych wszystkich wymiarow. Pozdrawiam
Zbyt mało podałeś danych o tym co masz, co chcesz zrobić.
To czy felgi będą pasować do danego auta należy znać ich dane:
- rozmiar felgi
- szerokość felgi
- ET
- otwór centrujący
- rozstaw śrub
*większość danych będzie wybite na feldze
Co do Twojego auta, to zobacz np. TUTAJ jakie były fabrycznie montowane opony w tym modelu.
Wszystkie 206 maja rozstaw srub 4x108x65. Chodzi mi o to ET moje 14 felgi maja 34 a 13 felgi ET 28. Reszta powinna pasowa jak bym kupil felgi od peugeota 206 13cali
Szybciej byłoby jakbyś podał konkretnie jaki masz samochód i jakie felgi TUTAJ można wyczytać, że ET jest zależne od nadwozia.
Kod: Text
Zaloguj się, aby zobaczyć kod
Zakładając, że masz kombi i oryginalne felgi 14" 5,5" i ET34 a chciałbyś założyć 13" 5" i ET28 to na moje oko powinno być OK. ponieważ różnica będzie taka, że felga wobec karoserii będzie tak samo ułożona, a od strony zawieszenia trochę się odsunie.
*tu jeszcze jakiś fachowiec może się wypowie bo nie wiadomo czy wszytko się zmieści, może być tak, że kombi ma większe hamulce etc.