logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pralka Bosch seria np Maxx 5 amortyzatory cierne metalowo plastikowe

star4you 05 Lut 2021 00:39 1587 2
REKLAMA
  • #1 19234679
    star4you
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Witam zainteresowanych
    Mam zapytanie do znawców tematu odnośnie smaru stosowanego w amortyzatorach ciernych niektórych typów pralek firmy Bosch i Siemens. Chodzi o te amory w metalowej obudowie z plastikowymi ramionami i prostokątnymi wkładkami ciernymi
    Jaki smar stosowany jest do smarowania tego ustrojstwa? Z jakiego materiału wykonane są te wkładki cierne prostokątne? Wiem że można kupić taki komplet naprawczy jak na foto poniżej ale mnie interesuje to o co pytam. Smaru w kompletach sprzedają bardzo malutko, trudno go rozdzielić na oba amory aby ich dobrze nasmarować.
    Załączniki:
    • Pralka Bosch seria np Maxx 5 amortyzatory cierne metalowo plastikowe Amortyzator.jpg (83.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19236148
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    Jak sama nazwa wskazuje są to amortyzatory cierne więc nie ma sensu nakładanie dużej ilości smaru. Chodzi o to by tylko minimalnie zmniejszyć tarcie wkładu ciernego względem cylindra amortyzatora.
    Smar to będzie prawdopodobnie jakaś pochodna wazeliny a z jakiego materiału wykonano wkładki cierne niestety nie wiem.
  • #3 19677889
    star4you
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Dziękuję za pomoc.
    Temat zamykam.
REKLAMA