logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać zapisane hasła w przeglądarce Opera?

diodzik88 19 Paź 2005 12:29 2673 6
REKLAMA
  • #1 1910588
    diodzik88
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witam mam drobny problem
    jak odczytać hasła w operze ??
    potrzebuje odczytać nie które hasła które wcześniej zapisałem w operze (zapamiętywanie haseł) ponieważ nie pamiętam wszystkich a są mi potrzebne bo chce wymienić dysk a nie chce sie rejestrować na nowo na niektórych stronkach :/
    z góry dzięki za porady :]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1910606
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1074
    jesli nie jest tego duzo to najprosciej bedzie zalogowac sie i pozmieniac hasla na takie ktore bedziesz pamietac
    albo skozystac z przypominania hasel
    Bedzie najprosciej a nikt nie bedzie cie posadzal chec nielegalnych dzialan
  • REKLAMA
  • #3 1910637
    radziow
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    A ja polecam skopiowanie opery na jakiś inny dysk spakowanie na dyskietki, wypalenie na płyty.

Polceam skopiowanie katalogu Opera z program Files i oczywiscie z katalogu Document setings\Dane aplikacji\Opera

Po zainstalowaniu nowego dysku, systemu i opery - nadpisz istniejące pliki i wsio będzie działać.
    p.s.
    Ja tak zawsze robie
  • REKLAMA
  • #4 1910682
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    hasła w Operze są w pliku wand.dat , po wykonaniu nowej instalacji wystarczy podmienić ten plik , pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1910686
    diodzik88
    Poziom 13  
    Tommy82 napisał:
    jesli nie jest tego duzo to najprosciej bedzie zalogowac sie i pozmieniac hasla na takie ktore bedziesz pamietac
    albo skozystac z przypominania hasel
    Bedzie najprosciej a nikt nie bedzie cie posadzal chec nielegalnych dzialan

hmm chyba tak zrobie bo niemam innego wyjścia wielkie dzięki

Cytat:
    Polceam skopiowanie katalogu Opera z program Files i oczywiscie z katalogu Document setings\Dane aplikacji\Opera

też dobre ale nie w tym przypadku bo zmieniam dysk poniewarz on juz sie nienadaje do uzytku i niekture programy są troche uszkodzone również opera :/ ale również dzięki
  • #6 1911805
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    diodzik88 - jw sam plik dat skopiuj. bardzo prawdopodobne, ze jest w porzadku.
    Samych hasel odszyforwac sie nie da, bo sa dobrze zaszyforwane.
  • #7 2261455
    diodzik88
    Poziom 13  
    piooo napisał:
    hasła w Operze są w pliku wand.dat , po wykonaniu nowej instalacji wystarczy podmienić ten plik , pozdrawiam

i tak właśnie zrobiłem i działa elegancko temat uwarzam za zzamknięty

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem odczytania zapisanych haseł w przeglądarce Opera przed wymianą dysku. Najprostszym rozwiązaniem jest skopiowanie katalogów Opery z folderów Program Files oraz Document and SettingsDane aplikacjiOpera na nowy nośnik. Hasła są przechowywane w pliku wand.dat, który po nowej instalacji można podmienić, co pozwala zachować zapisane dane logowania. Ze względu na silne szyfrowanie haseł, ich bezpośrednie odszyfrowanie jest praktycznie niemożliwe. Metoda ta jest skuteczna nawet gdy system i programy na starym dysku są uszkodzone. Alternatywnie można zmienić hasła lub skorzystać z funkcji przypominania haseł, jednak kopiowanie pliku wand.dat jest najczęściej rekomendowane przy wymianie dysku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA