logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zamiennik głośnika będzie dobrze działać z telefonem ASUS ZenFone Max Plus?

wirus_123 11 Lut 2021 17:40 558 5
REKLAMA
  • #1 19249515
    wirus_123
    Poziom 2  
    Dzień dobry

Mam pytanie wymieniłem wyswietlacz w asus gotowy z ramka. Chciałem wýymontować głośnik cichych rozmów jednak uległ uszkodzeniu. Kupilem więc jakiś tam głośnik przeznaczony do xiaomi rozmiarem taki sam. Jednak dalej nie słychać rozmówcy. Generalnie wydawało by się że głośnik to głośnik i powinien działać? Do tego Asusa tylko głośnik dostępny na Aliexpres ale trzeba długo czekać
  • REKLAMA
  • #2 19250056
    MOSFET - Serwis
    Poziom 33  
    Ocena: 251
    Niekoniecznie głośnik. Chociaż tu trzeba uważać na taśmy. Brak dźwięku daje też uszkodzone audio. Sprawdź dyktafonem czy cię rejestruje i przy połączeniu w niektórych telefonach działa inny głośnik. Zadzwoń do kogoś zobacz czy będzie audio i nagraj coś na dyktafon. Brak efektów? Zainteresuj się audioIC.
  • REKLAMA
  • #3 19250155
    wirus_123
    Poziom 2  
    Problem jest chyba blachy jednak po prostu zły głośnik raczej. Przejrzałem się płycie i plus mam po jednej stronie A minus w środku glosnika ? Dobrze mówię ? Jaki zamiennik głośnika będzie dobrze działać z telefonem ASUS ZenFone Max Plus?

Takie oznaczenie mam na płycie głównej.
    W moim głośniku minus jest schowany wewnątrz. Jaki zamiennik głośnika będzie dobrze działać z telefonem ASUS ZenFone Max Plus?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19250212
    wirus_123
    Poziom 2  
    Jaki zamiennik głośnika będzie dobrze działać z telefonem ASUS ZenFone Max Plus? Stary roztrzaskalem przy demontażu i wyrzucilem nie przejrzałem się...

A na aliexpres taki niby pasuje do tego tel i wygląda jak by ten stalowy element na środku był minusem
REKLAMA