logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio samochodowe Android w Fordzie S-Max - Mikrofon USB nie działa podczas rozmów

Mute 17 Lut 2021 22:33 1344 2
REKLAMA
  • #1 19264450
    Mute
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam,
    Kupilem radio samochodowe do mojego Forda S'Max z 2008 roku z Ebay'a oczywiscie z Chin przyszlo ale tego sie spodziewalem. Mikrofon wewnetrzny nie dzialal wiec dostalem czesc kasy i kupilem mikrofon na usb (bo mam 2× Usb przy radiu). Mikrofon dziala przy Google ale jak sie dzwoni to juz nie slychac mnie. Ja moge slyszec rozmowce w glosnikach samochodu ale oni mnie juz nie. Mikrofon dziala bo jak wspomnialem dziala w Google i na laptopie tez sprawdzilem. Wylaczylem google voice assistant ale bez zmian. Bez roznicy czy rozmowa przychodzaca czy wychodzaca i czy normalnie sie dzwoni czy przez aplikacje jak WhatsApp czy Messenger.

Jakies porady??

wspomne ze Radio pokazuje Android 10 ale tak naprawde jest to Android 8 z Nakladka.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19264572
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 442
    Czy ten wewnętrzny mikrofon w ogóle nie działa, czy działa z bardzo małą czułością (reaguje tylko na stukanie w okolicy umiejscowienia)?
    Czy z tyłu radia nie ma wyprowadzonego przewodu z gniazdem Jack do podłączenia zewnętrznego mikrofonu?
    Może najskuteczniejszym rozwiązaniem byłoby zlikwidowanie wewnętrznego mikrofonu, a w jego miejsce wyprowadzenie na zewnątrz radia takiego przyłącza z gniazdem Jack i podłączenie zewnętrznego mikrofonu.
  • #3 19445376
    pitersi
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    U mnie jest podobna sytuacja, radio informuje o nadchodzącej rozmowie, po odebraniu słyszę rozmówcę ale on mnie już nie. Po fabrycznym resecie przez chwilę było ok rozmówca mnie słyszy ale po kilku dniach problem powraca. Zakupiłem mikrofon zewnętrzny i podłączyłem pod gniazdo mic. ale sytuacja nie uległa poprawie. Nadal słyszę rozmówce a on mnie nie słyszy. Szukałem w ustawieniach radia i nie znalazłem żadnego parametru który by usunął problem.
    Proszę o pomoc. radio które posiadam to ums512_1h10_natv.
REKLAMA