logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot izo-tech do TV JVC C 1480 EE działa niestabilnie - co sprawdzić?

punto115 20 Paź 2005 00:32 924 4
REKLAMA
  • #1 1912657
    punto115
    Poziom 11  
    Witam
    Mam mały problemik z ww tv. Oryginalnego pilota szlag już trafił, dzięi waszj poradzie zakupiłem pilota dedykowanego do tego modelu z firmy izo-tech. Z nim właśnie jest mały problem gdyż pilot raz działa a raz nie. Wymieniłem pilota na nastepnym też oczywiście w izo-techu i z tym jest ten sam problem.
    Moze szanowne grono coś doradzi:D, czy poprostu piloty są do bani czy być moze sensor w tv już dogorywa, no i czy da sie to oczywiscie w miare tanio naprawić, ponieważ tv jest już dosc stary i ładownie grubszej kasy się nie opłaca, pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #2 1912719
    k-rz
    Poziom 13  
    Podłącz oscyloskop (jeśli masz) pod wyjście odbiornika IR w telewizorze a zobaczysz pewnie cuda bez naciskania przycisku na pilocie. Jeśli nie masz
    oscyloskopu to podmień w ciemno odbiornik IR. To kosztuje parę złotych.
    Jeśli i to nie pomoże wymień rezonator kwarcowy przy procesorze ale to jest bardzo rzadki przypadek.
  • REKLAMA
  • #3 1912728
    punto115
    Poziom 11  
    no niestety oscyloskopu nie mam, chyba podmienie poprostu irde i zobaczymy co się będzie działo, potem spróbuje z rezonatorem kwarcowym ale to juz chyba dam jakiemuś szpecowi, dzięki za odpowiedź :D
  • REKLAMA
  • #4 1912996
    k-rz
    Poziom 13  
    Zapomniałem jeszcze o jednym. Czasem zdarza się że odbiornik reaguje normalnie na pilota ale tylko w dzień przy oświetleniu dziennym. Natomiast przy sztucznym oświetleniu są problemy. Powodują to czasem te (super oszczędne) żarówki. Sprawdź !!!
  • #5 1913446
    BHenryk
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Witam przemyj okienko odbiornika byc moze jest zabrudzone ,sam odbiornik taż zbierajacy się osad powoduje zły odbiór promieni z pilota. pozdraiam
REKLAMA