logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia w pracy silnika na luzie - Golf 4 1.4 MPI 16V - Czyszczenie przepustnicy i adaptacja

Michu11024 25 Lut 2021 13:11 1062 1
REKLAMA
  • #1 19281324
    Michu11024
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Cześć wszystkim, mam problem z moim golfem. Wczoraj zobaczyłem jak silnik sie rozgrzeje i wrzucam na luz i hamuje to obroty silnika spadają na 600 obrotow (czasami niżej), jak dodam gazu to się wyrównuje do ok 800 i chodzi równo a jak ruszę i znowu wrzucę na luz i zahamuje to się sytuacja powtarza choć nie zawsze. Na parkingu jak manewruje też potrafi spaść do 600 po dodaniu gazu sie wyrównuje. Podejrzewam brudna przepustnice albo jakiś czujnik, ale pytanie czy jak zdemontuje i wyczyszcze przepustnice to czy potrzebna będzie adaptacja? Bo słyszałem ze jak sie nie przeprowadzi adaptacji to potrafi sie sama zaadaptować po kilkuset km. Taka sytuacja pierwszy raz mi się przydarzyła. Chyba ze to coś poważniejszego niż przepustnica ale silnik w sumie chodzi równo i nie stracił na mocy. Na obroty też się ładnie wkręca.
  • REKLAMA
REKLAMA