logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Gdy chcę się połączyć przez wifi to wyskakuje połączono bez internetu. Co robić?

Loluś223 28 Lut 2021 12:33 594 6
REKLAMA
  • #1 19287284
    Loluś223
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witam. Mam duży dom i u mnie w pokoju nie łapie mi wifi. Komputer mam podłączony pod gniazdo Ethernet, bo kabel idzie od głównego rutera dołem domu aż wychodzi u mnie w pokoju. Wracając do tematu wifi w moim pokoju nie łapie wogóle. Dowiedziałem się że mogę podpiąć drugi ruter u siebie w pokoju i w Gniazdo 1 podpiąć kabel ethernet z głównego rutera a w gniazdo 2 kabel ethernet, który idzię do komputera. I wszystko gra. Gdy się połączę do tego drugiego rutera ( u siebie w pokoju) mam wszyskie kreski wifi, lecz wyskakuje mi na telefonie że połączono bez internetu. I koło ikonki wifi mam wykrzyknik. I co mam zrobić żeby to wszystko chodziło jak trzeba??? Ruter główny to: Livebox 2.0 , a drugi ruter u mnie w pokoju to TP-LINK TD-W8950N. Dodam, że w komputerze działa internet bez zarzutu tylko wifi nie chodzi.
  • REKLAMA
  • #2 19287356
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    Loluś223 napisał:
    a drugi ruter u mnie w pokoju to TP-LINK TD-W8950N. Dodam, że w komputerze działa internet bez zarzutu tylko wifi nie chodzi.

Ty potrzebujesz AccessPoint, a nie router. To co masz to router ADSL. Z niego możesz zrobić tylko tyle że wyłączasz mu DHCP, nadajesz IP z klasy pierwszego routera ale poza pula DHCP i wpinasz kabel do switcha w routerze
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19287369
    Loluś223
    Poziom 5  
    To teraz nic nie zrobie z tego co mam aktualnie? Bo mi chodzi o wifi bo mam słabe.

Dodano po 3 [minuty]:

Bo mój wujek miał ten sam problem i kupił rok temu wzmacniacz TP-LINK TL-WA850RE, ale mi powiedział żebym nie kupywał tego bo jak połączę się przez wifi i podłączę pod wzmacniacz to mam o 5 Mb/s słabszą prędkość niż jak podłączę się pod ruter, a u mnie na wsi internet wyciąga 12Mb/s to jakby to o 5Mb/s obniżyło to bardzo słaby internet bym miał przez sieć wifi. Aktualnie wogule nie mam wifi w swoim pokoju i nie wiem co tu zrobić.
  • Pomocny post
    #4 19287489
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 19287516
    Loluś223
    Poziom 5  
    jak masz kabel do swojego pokoju, robisz sobie AP z TL-WA850RE i masz najlepiej, jak można.[/quote]. To chodzi o to co wcześniej pisałeś żeby ap ustawić??? Ale na głównym ruterze to ustawiam czy na tym co mam w pokoju ?
  • Pomocny post
    #6 19287546
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z brakiem dostępu do internetu przez Wi-Fi w swoim pokoju, mimo że komputer działa poprawnie przez Ethernet. Zdecydował się na podłączenie drugiego routera TP-LINK TD-W8950N do głównego routera Livebox 2.0, ale napotkał problem z połączeniem, które wskazuje "połączono bez internetu". Odpowiedzi sugerują, aby skonfigurować drugi router w trybie Access Point (AP) oraz wyłączyć DHCP, co pozwoli na prawidłowe działanie Wi-Fi. Użytkownik rozważał również zakup wzmacniacza sygnału TP-LINK TL-WA850RE, ale obawiał się spadku prędkości internetu. Ostatecznie, po zastosowaniu wskazówek z dokumentacji TP-Link, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA