logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UN32N5372 - Brak kanałów i nie mogę wejść w menu serwisowe

motorniczykuba 28 Lut 2021 20:51 489 4
REKLAMA
  • #1 19288552
    motorniczykuba
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    Cześć przychodzę do Was z problemem takim że po grzebaniu w menu serwisowym zniknęły mi wszystkie kanały. Nie mogę wejść też w menu serwisowe (info>menu>mute>power) bo gdy wciskam te przyciski to pokazują się funkcje poszczególnych przycisków. Czy da się to odkręcić jakoś albo wejść inaczej menu serwisowe żeby to poprzestawiać?
  • REKLAMA
  • #2 19288593
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1839
    Zrót to samo - Info>Menu>Mute>Power - ale na wyłączonym TV.
  • REKLAMA
  • #3 19288630
    motorniczykuba
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    Zrobiłem tak na wyłączonym tv i nie wyświetla się teraz to menu

Dodano po 5 [minuty]:

Próbowałem zresetować do ustawień fabrycznych telewizor i smart hub ale nie podziałało

Dodano po 12 [minuty]:

Zauważyłem że przestawił się na telewizję kablową a ja mam naziemną. Gdzie można zmienić źródło bo przy konfiguracji pierwszej nie było opcji wyboru
  • REKLAMA
  • #4 19288919
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 859
    A przed programowaniem nie ma okna dialogowego z wyborem rodzaju sygnału? Takie pytanie... z ciekawości jaki był powód wejścia w service mode?
  • #5 19289042
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1839
    Jaki powód pytasz? Pewnie przekonanie, że tam jest jeszcze prościej niż w prościutkim kreatorze... A przestawianie parametrów na pałę skończy się kupnem nowej płyty głównej.
    Wystarczy wejść na stronę Link i pobrać instrukcję obsługi, przeczytać i postępować zgodnie z nią.
    motorniczykuba napisał:
    po grzebaniu w menu serwisowym zniknęły mi wszystkie kanały

Będzie nauczka na przyszłość, aby nie grzebać gdy się nie ma pojęcia co za co odpowiada.
    Teraz poszukaj fachowca, który wie co zmienić w trybie serwisowym, bo tutaj wróżek nie ma.
REKLAMA