logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cobra Pro jak wyłączyć nie reaguje na obecność karty trzeb dusić guzik

Mariaa2 14 Mar 2021 15:57 1536 0
REKLAMA
  • #1 19317793
    Mariaa2
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    Witam jestem laikiem przepraszam może głupie pytanie ale nigdzie nie mogę znaleźć. Kupiłam auto z wbudowaną Cobrą Pro. nie mam osobnego pitola cobry, tylko kluczyk auta pilot i kartę proxy. Jak otwieram auto pilotem kluczykiem to Cobra się dezaktywuje czerwona dioda przestaje migać. Ale po kilkunastu sekundach zaczyna migać znowu i auto zaczyna odliczać piszczeć. I tu mimo że karta jest w środku w aucie i blisko stacyjki to auto piszczy i w 50% przypadków nie wyłącza cobry automatycznie na samą obecność karty w aucie. Cobra się dezaktywuje dopiero jak nacisnę guzik na karcie proxy. Jak nie nacisnę auto zaczyna wyć nie można odpalić itd. I to problem jak np otwieram sam bagażnik pakuję zakupy i muszę lecieć z kartą do stacyjki dusić guzik. Ciągle sie boje że auto zacznie wyć przy każdym wsiadaniu.
    I teraz pytanie, czy to normalne? Czy po prostu dusić ten guzik i już? Czy np trzeba u elektryka doładować tę kartę, czy coś ? pytam bo jestem laikiem a nie chcę żeby mnie elektryk naciągnął i wmówił że trzeba coś naprawiać, może ten system tak po prostu ma działać? pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA