logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless!

kulajson_Rybnik 21 Paź 2005 18:00 1542 1
  • #1 1916953
    kulajson_Rybnik
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    802.11g WL-8314 54 mbps
    PLANET

Taka mam karte i jestem świezo po Formacie

Nieumiem skonfigurowac połączenia i ustawic sterowników itp.

Napiszcie krok po kroku co mam zrobic zeby sie połączyc do mojej sieci radiowej

Tylko niepiszcie jakis LINKÓW ani zeby mi to zrobił ADMIN SIECI !!!

poprostu napiszcie co i jak mam zrobic bede wdzięczny !

pisze tego posta od kolegi który tez ma tą samamą siec
    i niemoge z wami konwersowac czekam na odpowiedzi

dam kilka fotek moze coś pomogą
    Załączniki:
    • Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless! bez tytułu.JPG (7.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless! sterki 22.JPG (40.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless! sterki.JPG (39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless! bez prz.JPG (7.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless! ikonka.JPG (2.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless! połączenia.JPG (12.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Konfiguracja Karty Sieciowej ( Radiówka ) - PLANET Wireless! przepustwosc.JPG (38.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 1917025
    gwarych
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Jeśli jest tak jak na ostatnim rysunku to karta już działa ;)...

Ale podejrzewam, że obecnie jest niestety inaczej, a screen jest ze starych dobrych czasów, kiedy działała, albo z płyty z manualem?

Tak więc co następuje:

- karta po zainstalowaniu sterowników powinna wyszukać dostępne sieci i powinno być je widać w /site survey/Available network...
    - wybierasz swoją i klikasz connect...
    - w configuration co się da to na auto, power na continous acces a preable Short&Long...
    - Jeśli dostęp jest kodowany, to w Advanced trzeba wprowadzić odpowiednie kody...
    - i jeśli acces point ma włączone DHCP, tojuż będzie wszystko i musi działać...
    - jeśli nie, to musisz znac konfigurację sieci czyli swój adres IP, maskę podsieci w której jesteś, adres bramy (gateway) i adresy srwerów DNS... i to wszystko musisz wprowadzić do odpowiednich pól w formularzach konfiguracyjnych systemu, albo wprost w plikach konfiguracyjnych... i musi działać, o ile nie zostałeś wyfiltrowany po mac adresie np. :D
REKLAMA