Witam. Mam na warsztacie amplituner do kina Denon AVR-1612 z objawem - na 'zimnym', trzeba go kilka razy włączyć, i dopiero tak za 7-8 razem zaskoczy na dobre. Pierwsze kilka prób kończy się przejściem w stan STANDBY który objawia się szybkim miganiem diody POWER. Jak już chwilę pochodzi i wyłączę, ponowne włączenie odbywa sie bez problemów. Myślałem, że nie ma któregoś z napięć z zasilacza a jest ich tam pięć (+5V, +5V, +12V, -5V oraz -12V), jednak wszystkie są, przez te kilka sekund do momentu wyłączenia zdążyłem posprawdzać. Końcówek mocy nie sprawdziłem (gdyby one były przyczyną, sprzęt nie chciałby się w ogóle uruchomić moim zdaniem). Kondensatory na płycie ze stabilizatorami sprawdzone - wszystkie mają pojemność. Widzę zależność między 'rozgrzaniem' a działaniem lub nie, ale nie wiem w którą stronę należy iść. Może któryś z Kolegów miał podobny problem i go rozwiązał. Dla ułatwienia dodaję schemat, zasilanie strona 81 oraz 83. Jak odepnę złącze CN931 z tymi napięciami to w ogóle nie idzie uruchomić amplitunera.