Trafił w moje ręce "chiński" agregat o rzekomo mocy około 8kW, agregat uszkodzony. Oczywiście z tą mocą to zapewne jest bzdura. Pasuje tam stojan "typowy" z allegro 85mm (https://allegro.pl/oferta/stojan-agregatu-85mm-pradnica-miedziany-230v-400v-10108462763) Pytanie jaką rzeczywistą moc można uzyskać z takiej prądnicy? 2-3kW? jak to jest przy obciążeniu tego na jednej fazie, będzie to 1/3 tych 2-3kW czy więcej?
Czy zakup stojanu jednofazowego pozwoli uzyskać wyższą moc na jednej fazie?
Jeśli mam taki stojan 3-fazowy to można go przerobić na jednofazowy (jakoś połączyć uzwojenia) czy trzeba taki stojan całkiem inaczej nawinąć i prosta przeróbka nie jest możliwa?
Jakie zabezpieczenie nadprądowe dać na wyjściu takiego agregatu aby ono zadziałało za nim się prądnica spali?
W tym co mam zabezpieczenie jest 3F C10 i oczywiście przy przeciążeniu spalił się stojan.
Czy zakup stojanu jednofazowego pozwoli uzyskać wyższą moc na jednej fazie?
Jeśli mam taki stojan 3-fazowy to można go przerobić na jednofazowy (jakoś połączyć uzwojenia) czy trzeba taki stojan całkiem inaczej nawinąć i prosta przeróbka nie jest możliwa?
Jakie zabezpieczenie nadprądowe dać na wyjściu takiego agregatu aby ono zadziałało za nim się prądnica spali?
W tym co mam zabezpieczenie jest 3F C10 i oczywiście przy przeciążeniu spalił się stojan.