logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PX5 Android 10 - Aplikacja autostart Easyconnection, brak możliwości pisania sms

Bigos_PL 20 Mar 2021 13:04 3690 4
REKLAMA
  • #1 19329866
    Bigos_PL
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie! Posiadam radio samochodowe które fabrycznie miało zainstalowany andrioid 9
    Po zaktualizowaniu do androida 10 pojawiły się problemy. Sam system śmiga super natomiast są dwie rzeczy które mnie wkurzają.
    Standardowo w romie jest umieszczona aplikacja EasyConnection która umożliwia z tego co się dowiedziałem na przesłanie obrazu z poziomu telefonu do radia co mi jest totalnie nie potrzebne. Stwierdziłem że wyłączę aplikacje, niestety bez rezultatu. Po ponownym uruchomieniu radia ponownie się aplikacja uruchamia. Wkurzające jest to że zawsze ją trzeba zamykać. Wykrywa modem który jest wpięty pod usb i myśli że to telefon i próbuję się z nim skomunikować. W aplikacji wyskakuje informacja o braku autoryzacji na tym urządzeniu :|
    Stwierdziłem dobra nie potrzebuje jej zrobię roota i ją wywalę. Okazało się że po jej całkowitym usunięciu radio przestało się bootować przez co musiałem od nowa instalować rom.

Do czego tak naprawdę służy ta aplikacja jak ją aktywować ewentualnie usunąć?

Druga sprawa od czasu aktualizacji przestał działać asystent google tzn. połączenia oraz sms. Jak próbuję zadzwonić po przez komendę głosową tzn. "ok google, zadzwoń do ***" nie wykrywa go w liście, "nie udało się odnaleźć kontaktu ***" tak samo z sms.
    Czy jest to powiązane z aplikacją EasyConnection?

Próbowałem znaleźć jakieś info odnośnie tej aplikacji nic sensownego nie znalazłem. Proszę o pomoc, Dzięki!

PX5 Android 10 - Aplikacja autostart Easyconnection, brak możliwości pisania sms PX5 Android 10 - Aplikacja autostart Easyconnection, brak możliwości pisania sms PX5 Android 10 - Aplikacja autostart Easyconnection, brak możliwości pisania sms
  • REKLAMA
  • #2 19633324
    kamilxa
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam ten sam problem z tym programem może poradziłeś sobie z nim? nie mogę dziada odinstalować
  • REKLAMA
  • #3 19921468
    mikun
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Co do dzwonienia to zobacz sobie na youtube polską aplikację Mtc Dialer (ja mam wersję 2.3) po naciśnięciu ikony telefonu podaję nazwę kontaktu i radio dzwoni do wybranej osoby ale trzeba przegrać kontakty z telefonu do radia do aplikacji KONTAKTY (androidowe)

Też walczę z easyconnect bo podłączyłem odtwarzacz CD/DVD do USB i też wykrywa mi że to telefon :) Szukam też ustawień lub aplikacji, które wyłączy mi monitorowanie portu USB. Chodzi o to że jak podepnę np pendrive to android nie będzie mi go uruchamiał albo informował że go podpiąłem.

Edit: 9 marzec

Znalazłem coś co ubija startowanie programów podczas uruchomienia androida jeszcze nie testowałem ale film wydaje się obiecujący
    https://www.youtube.com/watch?v=aV9NKPWExaI
  • REKLAMA
  • #4 21462781
    grzech6667
    Poziom 1  
    i jak tam panowie, poradziliście sobie z tym cholerstwem? Chyba jednak wymienię te radio na inne, cały czas mi to wyskakuje i nie da się normalnie korzystać z niego, nie można nic podłączyć pod port USB.
  • #5 21463784
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1398
    Temat archiwalny - dyskusja nie toczyła się w nim od ponad roku. Dodaj odpowiedź tylko jeśli masz poradę do dodania.
REKLAMA