logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Android Auto - Chinskie Radio brak możliwości wykonania połączenia

kemakema 31 Lip 2022 20:11 3972 0
REKLAMA
  • #1 20124136
    kemakema
    Poziom 2  
    Dzień dobry posiadam radio:
    MCWAUTO 8001 2-DIN
    AUDI Q5 8R 2012 2.0 TFSI
    Mam pytanie odnośnie aplikacji Android Auto.
    Aplikacja Android Auto w smartfonie łączy się z aplikacją ZLINK fabrycznie zainstalowaną w radiu.
    Mój problem polega na braku możliwości wykonania połączenia głosowego przez Android Auto. Po wybraniu kontaktu dzwięk oraz głos podczas rozmowy jest kierowany przez telefon a nie przez aplikację (zabudowany mikrofon). Nie ma możliwości zmiany źródła dzwięku, jest do wyboru telefon albo zewnętrzny głośnik telefonu.
    W trakcie rozmowy wyskakuje komunikat o braku połączenia bluetooth.
    W momencie wpinania kabla USB-C, aplikacja się uruchamia a połączenie bluetooth się wyłącza. Nie potrafię skonfigurować jednoczesnego sparowania przez bluetooth oraz USB.
    Początkowow po wybraniu kontaktu, rozmowa była nawiązywana dopiero po rozłączeniu kabla USB. Znalazłem informację że problem polega na braku możliwości obsługi 2 kart sim przez android auto. Po ustawieniu "preferowanej karty sim" mogę wykonać połączenie ale tylko przez telefon.
    Pozostałe funkcje android auto działają prawidłowo.
    Załączniki:
    • Android Auto - Chinskie Radio brak możliwości wykonania połączenia zlink.png (8.97 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Android Auto - Chinskie Radio brak możliwości wykonania połączenia telefon.png (1.93 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA