logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o sprzętach: Samsung DW50R4060BB, Bosch HBA3140S0, PUE611BB2E, Amica FK2515.4UT, DAW6103LSB

olekskw 20 Mar 2021 19:59 1053 3
  • #1 19330832
    olekskw
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam,

Co sadzicie o takich sprzetach? Cena wazna, ale bez kompromisu na jakosci

ZMYWARKA SAMSUNG DW50R4060BB
    PIEKARNIK BOSCH HBA3140S0
    plyta BOSCH PUE611BB2E
    lodowka Amica FK2515.4UT
    PRALKA AMICA DAW6103LSB
  • #3 19331215
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6889
    Ja na pewno nie kupił bym sprzętów Amica i Samsung.

Zmywaka wymienił bym na Bosch / Siemens, tak samo pralkę i lodówkę. Indukcję na Elektroluxa.

I jak już wiele razy wspominałem, jest to moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać. Dla mnie Amica i Samsung nie reprezentują jakości.
  • #4 19333120
    FunkyMe
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    W przypadku zmywarki to sam zastanawiałem się nad tym modelem, w grę wchodziła jeszcze Amica i Siemens. Samsung w żadnym sklepie nie był wystawiony na ekspozycji więc zdecydowałem się na Siemens SR635X01ME bo był trochę lepiej wykonany niż Amica w dodatku w promocji kupiłem Siemens-a taniej. Samsung możne być bardzo trafnym wyborem, ale nie udało mi się go obejrzeć na żywo wiec nie mam 100% pewności, chociaż w tej cenie to raczej dobry wybór.
    W przypadku płyty i piekarnika chciałeś prawdopodobnie aby pochodziły od tego samego producenta. Myślę, że Electrolux Slim-fit LIR60433B to lepszy wybór ze względu na łatwiejsze sterowanie bo nie trzeba się przełączać pomiędzy polami jeśli szybko trzeba zmienić moc, no i jest cieńsza niż płyta od Bosch-a więc w zabudowę lepiej się wkomponuje, do tego możesz dobrać piekarnik Electrolux EOF5C70X i będzie OK w podobnej cenie, ale to co wybrałeś też jest spoko.
    Lodówka to nie jest możne najlepszy wybór ale jeśli przy wyborze kierowałeś się jej szerokością to innego wyboru nie masz bo Amica to najbardziej sensowny wybór, jeśli dasz radę wstawić coś szerszego to przyjrzyj się ofercie Samsung, LG, Bosch i Siemens. Pralka to też chyba kwestia rozmiaru, jeśli zdołasz zmieścić taką o głębokości 45cm weź LG jeśli nie, możesz zostawić to co wybrałeś. Amica jest tania, jak się rozpadnie kupisz drugą, ewentualnie możesz się zainteresować którymś z modeli Candy z listy o przedłużonej gwarancji na 5 lat http://gwarancja.candy.pl
REKLAMA