Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamtomtim123 napisał:Na tym zdjęciu nie widać, żeby gniazda się wyłamały. Podejrzewam, że sam podczas montażu sobie wyłamałeś, przez brak ostrożnościzdarza się. Wlutuj przewody bezpośrednio w płytkę nie kombinuj, i nie pomyl przewodów. Płytka i tak będzie schowana w urządzeniu i nie będzie to miało żadnego wpływu na działanie. Pisanie, że producent nie klei tego typu złącz, jest potwierdzeniem Twojej niewiedzy. Osobiście pracuję ponad 20 lat na produkcji płyt elektronicznych i powiem ci tylko, że każda dodatkowa operacja jak np. klejenie złącz wiąże się z dodatkowymi kosztami produkcji, więc sam rozumiesz, że to nie ma sensu, oczywiście jeśli nie jest to konieczne, tak jak w tym przypadku. Pozdrawiam
tomtim123 napisał:No to fajnie jak się udało wlutować nowe gniazdo USB. Wlutuj te przewody, olej gniazda i przetestuj czy głośnik gra i co najważniejsze czy ładowanie działa. Jak już wszystko sprawdzisz, to dobrze by było nałożyć kleju w zaznaczone miejsca, bo tu akurat klej może się przydaćbo to złącze będzie często używane do ładowania aku. i istnieje ryzyko ponownego wyłamania. Osobiście, to ja bym zastosował klej dwuskładnikowy poxipol. Do nakładania użyłbym wykałaczki i obficie można nasmarować, tylko pamiętaj żeby nie przesadzić z ilością, bo może ci nie spasować do obudowy
Pod żadnym pozorem nie stosuj tam kleju typu kropelka czy cyjanoakryl, bo ten klej jest rzadki i popłynie ci na styki no i będzie dupa blada. Co ja się nie uczyłem !!!
Powodzenia
![]()
Dodano po 7 [minuty]: