logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pralka Indesit IWSC51252 - Migające diody po chwili po wlączeniu

markode 07 Kwi 2021 12:18 906 6
REKLAMA
  • #1 19365093
    markode
    Poziom 23  
    Ocena: 140
    Uszkodzenie jest takie, że po wybraniu programu startu, zaczyna pobierać wodę i pracuje, ale np. po minucie, czasem 10 minutach, zaczynają migać wszystkie diody na panelu i zatrzymuje się. Sprawdzałem szczotki, są dobre, wymieniłem kondensator w zasilaczu, sprawdziłem, czy nie ma zimnych lutów, przelutowałem przekaźniki. Niestety, nic nie pomogło.
  • REKLAMA
  • #2 19366026
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4473
    Pozostaje jeszcze pomalowanie pralki, może pomoże...

Swoją drogą - na elektrodzie pełno jest tematów związanych z migającymi diodami.
    Nie łatwiej było poszukać, zamiast wymieniać wszystko w ciemno i bez zastanowienia?
    Kondensatory wymienia się w modułach EVO i to też nie zawsze, a Ty masz moduł ARCADIA.
    Jak sprawdziłeś niby te szczotki silnika, to idąc dalej, trzeba było sprawdzić grzałkę na upływność.
    Kolejny problem po upływności, to brak komunikacji między modułami.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • REKLAMA
  • #3 19367341
    markode
    Poziom 23  
    Zapomniałem o ostatnim poście dopisać że grzałka jest w 100% sprawna dla pewności zamontowałem nową, Sprawdzę jeszcze te połączenia między modułami czy nie ma śniedzi na złączach
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19368542
    markode
    Poziom 23  
    Pralka Indesit IWSC51252 - Migające diody po chwili po wlączeniu
    Fotka panela.
  • #6 19368650
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6851
    Może się nie znam, ale ja widzę tylko około połowę zapalonych kontrolek, a nie wszystkie...
    Pokłoń się nad silnikiem i jego obwodem.
  • #7 19489493
    markode
    Poziom 23  
    Wymiana modułu pomogła pralka pracuje normalnie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Indesit IWSC51252, która po rozpoczęciu programu prania zatrzymuje się, a diody na panelu zaczynają migać. Po sprawdzeniu szczotek silnika, wymianie kondensatora w zasilaczu oraz przelutowaniu przekaźników, problem nadal występował. Użytkownik potwierdził, że grzałka jest sprawna, a następnie zajął się sprawdzeniem połączeń między modułami. Ostatecznie wymiana modułu rozwiązała problem, a pralka zaczęła działać normalnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA