logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Platforma Canal+ - Dekoder wyposażony w Optical i Coaxial

makaronmc 08 Kwi 2021 21:43 717 4
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 19368594
    RobeMek
    Poziom 27  
    Ocena: 90
    Dekoder wyłącznie operatora czy dowolny np z Enigma 2 ?
    Karta parowana czy nie ?

Coaxial często są zamieniane w zwykłe AV wyjścia na Jack 4 pin , SPDIF to mają praktycznie zawsze lepsze tunery tańszych budżetówek.

Dysponujesz kartą i danymi potrzebnymi do niej do uruchomienia karty pod Enigma2 ?

Najbardziej uniwersalną ofertą było by kupić czy zamienić obecny tuner moduł CAM CI+ z kartą w abonamencie , działa w każdy praktycznie tunerze jaki posiadać będziesz i w TV.
  • REKLAMA
  • #3 19368799
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 239
    tzn. szukałem dekodera na stronie operatora, i żaden już nie oferuje wyjścia Coaxial i Optical.

Karta..raczej nie jest parowana, pochodzi jeszcze z..2008/2009 gdy Cyfra zmieniała system kodowania swoich kart.
  • REKLAMA
  • #4 19368957
    karter
    Poziom 19  
    Ocena: 53
    Mam dekoder Canal+ NCP 4740 i dałbym sobie głowę uciąć, że są tam oba gniazda. Po sprawdzeniu, jednak nie, tylko spdif. A złudzenie wzięło sie stąd, że mam go podłączonego kablem hdmi do otv, a ten z kolei, podłączony jest do amplitunera z Dolby kablem optycznym.
  • #5 19369555
    RobeMek
    Poziom 27  
    Ocena: 90
    Ale i tak będziesz musiał w końcu wymienić kartę bo zmieniany jest system kodowania , przestaną najpierw działać kanały parowane do całkowitego wyłączenia SECA i przejścia na NAGRA MA.
REKLAMA