logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować sterowniki do kabla USB DCU-11 dla Sony Ericsson T230?

pawlo74 23 Paź 2005 15:06 1715 6
REKLAMA
  • #1 1921689
    pawlo74
    Poziom 11  
    Nie mogę w żden sposób zainstalować sterowników do kabla usb. Jest to Kabel do Sony Ericssona T230, prawdopodobnie symbol DCU-11. Ściągnąłem sterowniki ze strony Sony Ericssona i nie idzie zainstalować. Zryłem całe to forum i nic nie znalazłem co pomogłoby mi rozwiązać problem.

Proszę o pomoc !:!:

(na kabelku jest napis "For Eri T610"
  • REKLAMA
  • #2 1921721
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1462
    Sterowniki sa pisane dla sprzetu a nie dla kabli.kabel tylko laczy erika z pc-tem.instalujac stery dla urzadzenia usb nalezy najpierw zainstalowac ster (ew przeladowac system) a dopiero potem podlaczyc urzadzenie.jezeli nic sie nie dzieje,to kabel moze byc wadliwy (przerwa w polaczeniu,zle polaczone piny)

Posted from a mobile
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1921733
    piotrsta
    Poziom 22  
    Ocena: 26
    Ja kupiłem kabel do samsunga c100 pod USB i na płytce jest oprogramowanie do kabelka to chyba jednak jest potrzebne.
  • #5 1921774
    pawlo74
    Poziom 11  
    System (win XP) wykrywa kabel więc chyba jest sprawny. Próbowałem już instalować sterowniki z powyższej strony i nic.
    W menedźerze urządzeń daje aktualizuj sterownik i podaje lokalizację sterownika i cały czas pojawia się że nie można zainstalować.
    Takie info jest w menedżerze:
    "Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)

Aby ponownie zainstalować sterowniki dla tego urządzenia, kliknij przycisk Zainstaluj ponownie sterownik."
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1921802
    piotrsta
    Poziom 22  
    Ocena: 26
    Na PW dałem Ci stery do USB od mojego kabla to spróbuj je wgrać i zobaczysz czy będzie grało.
  • #7 1922361
    pawlo74
    Poziom 11  
    Faktycznie teraz wszystko gra :D:D:D
    WIELKIE dzięki :!::!::!: (dla piotrsta)
    Dodaje te stery tutaj bo być może komuś się przydadzą.
    Załączniki:
    • usbdriver_781.rar (322.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył instalacji sterowników do kabla USB DCU-11 przeznaczonego do telefonu Sony Ericsson T230. Sterowniki pobrane ze strony producenta nie instalowały się poprawnie, a system Windows XP zgłaszał błąd kod 28, informujący o braku zainstalowanych sterowników. Wskazano, że sterowniki instalujemy dla urządzenia, a nie samego kabla, który pełni jedynie funkcję łącza. Zalecane było najpierw zainstalowanie sterowników, a następnie podłączenie kabla. Możliwe przyczyny problemu to uszkodzony kabel lub nieprawidłowe połączenia pinów. Ostatecznie rozwiązaniem było użycie alternatywnych sterowników przesłanych prywatnie, które po instalacji umożliwiły prawidłowe rozpoznanie i działanie kabla USB z telefonem Sony Ericsson T230.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA