logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xaomi Redmi Note 9 Pro - cykl restartów, możliwa awaria przycisku POWER

Klaudia59 18 Kwi 2021 16:42 8859 9
REKLAMA
  • #1 19387597
    Klaudia59
    Poziom 2  
    Witam.
    Od jakiegoś czasu mój telefon włącza się tylko do loga Redmi Note po czym się wyłącza i znowu włącza do tego logo.. Wydaje mi się że przycisk POWER został zbyt mocno wciśnięty.. Ale może jest jakaś inna przyczyna ? Jak tak to jaka ? I czy da się to jakoś samemu naprawić ? Czy zostaje serwis...
  • REKLAMA
  • #2 19388364
    AntosiekYT
    Poziom 14  
    Ocena: 51
    Wszystko się da zrobić samemu, wystarczy chcieć :) Nie wydaje mi się żeby była to wina tego przycisku. Podejrzewam że to coś nie tak z softem w telefonie.
  • #3 19389064
    StasiuStasiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Wyłącz telefon i spróbuj wejść w recovery: vol+ i power trzymaj aż pojawi się logo i jeszcze około 1,5s dla pewności potrzymaj i puść i jak wejdzie w recovery i się nie wyłączy to znaczy, że przycisk jest sprawny a problem raczej w sofcie.
  • REKLAMA
  • #5 19389545
    Klaudia59
    Poziom 2  
    W recovery wchodzi, więcej jednak macie rację.. Nie wina guzika.. W takim razie jak można naprawić ten nieszczęsny soft ?
  • #6 19389763
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1296
    Klaudia59 napisał:
    W takim razie jak można naprawić ten nieszczęsny soft ?

W tym modelu? Jesli logo Mi mrugnie tylko na chwile (ok 1 sekundy), a tel nie wchodzi ani w tryb recovery ani fastboot to wgranie softu wymaga dostepu do konta serwisowego Xiaomi, rozebrania telefonu i skorzystania z testpointa. Niestety nie jest to tanie, bo za dostep do konta sobie sporo zycza.

Jesli wchodzi normlanie w tryb recovery, to mozna sie wspomoc XiaomiADB i wgrac tzw recovery soft w wersji przeznaczonej dla aktualizacji OTA w ten sposob.

Telefon powinien miec jeszcze gwarancje wiec o ile jest popekany z ktorejs strony to sugerowalbym ten kierunek.
  • REKLAMA
  • #7 19400699
    Klaudia59
    Poziom 2  
    Telefon wchodzi w oba tryby. Teraz pytanie jak wgrać poprawnie soft. Jest jakiś instruktaż ?
  • REKLAMA
  • #9 20214319
    dominikapaluszewska1
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Mam podobny problem u to wina guzika jest wciśnięty przy płytce i w momencie kiedy telefon się włącza to po chwili się wyłącza widać tylko logo rozebrałam telefon poprawiłam guzik działał 3 dni i znowu to samo
  • #10 20214546
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1296
    Switch, albo tasme z tym przyciskiem nalezy po prostu wymienic.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Xiaomi Redmi Note 9 Pro, który włącza się tylko do logo, a następnie się wyłącza. Podejrzewa, że przyczyną może być uszkodzony przycisk POWER. Odpowiedzi sugerują, że problem może być związany z oprogramowaniem, a nie z przyciskiem. Użytkownik został poinstruowany, jak wejść w tryb recovery, co potwierdziło sprawność przycisku. W przypadku problemów z oprogramowaniem, zaleca się wgranie recovery softu za pomocą XiaomiADB lub skorzystanie z serwisu, jeśli telefon jest na gwarancji. Wspomniano również o możliwości uszkodzenia przycisku, co może wymagać jego wymiany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA