logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie wtyki do podłączenia głośników w zestawie Panasonic SA-BTT 500 ?

Artur_Sikorski 21 Kwi 2021 09:38 678 5
REKLAMA
  • #1 19392420
    Artur_Sikorski
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam. Mam problem z podłączeniem głośników do odtwarzacza kina domowego 3D - Panasonic SA-BTT 500, odkupiłem używany bez okablowania (głośniki i sobwoofer z innego zestawu). Proszę o poradę jakich wtyków użyć do podłączenia przewodów głośnikowych w tym odtwarzaczu, z góry wielkie dzięki, bo w sieci nic nie znalazłem niestety....
    prnt.sc/11sjs1k
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19392454
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2047
    Witam,
    zobacz w instrukcji strona 15, wygladaja na nieco "zmodyfikowany plaski sieciowy", nie znam rozmiarow, pomierz jaki rozstaw pinow i grubosci i szukaj na stonach np. TME cos co podpasuje, rozwaz "zbudowanie" wlasnej wtyczki z np wsowek uzywanych w samochodach po zaizolowaniu ich.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 19392513
    Artur_Sikorski
    Poziom 2  
    viayner napisał:
    Witam,
    zobacz w instrukcji strona 15, wygladaja na nieco "zmodyfikowany plaski sieciowy", nie znam rozmiarow, pomierz jaki rozstaw pinow i grubosci i szukaj na stonach np. TME cos co podpasuje, rozwaz "zbudowanie" wlasnej wtyczki z np wsowek uzywanych w samochodach po zaizolowaniu ich.
    Pozdrawiam

Instrukcji również nie posiadam niestety - tak to jest jak się kupuje używki.... Wg rozstawu pewnie nie dopasuję niczego, z tego co wiem każdy producent preferuje własne oryginalne podejścia co utrudnia sprawę, raczej pójdę w stronę podłączenia przewodów pojedynczymi wsuwkami.
    Dzięki za podpowiedź o tych samochodowych, tego nie rozważałem :)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19393006
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1714
    Wtyki z kablami są dostępne np. tu: https://north.pl/producenci/czesci-panasonic/przewody-panasonic,g931205.html ale ceny powalają. :-(
    Może coś w tym sylu + termoskurczka: https://www.tme.eu/pl/details/mx-43030-0007/z...MIh__u9LuP8AIVtgWiAx0iVQNSEAQYBSABEgIyZPD_BwE Wiele takich kabli zrobiłem na podobnych konektorach.
    Jak ten nie spasuje, to mają konektory o różnych wymiarach.

Pozdrawiam.
  • #6 19403563
    Artur_Sikorski
    Poziom 2  
    Zrobiłem wtyczki z tulejek zaciskowych i kostek na przewody :) Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
REKLAMA