logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wysokie zużycie CPU - Spadek fps podczas ruszania kamerą.

Arlo03 23 Kwi 2021 00:04 450 2
REKLAMA
  • #1 19395683
    Arlo03
    Poziom 1  
    2 lata temu kupiłem laptop "gamingowy" od MSI dokładnie to gv62 7rc. Po pół roku spalił mi się dysk. Bo długiej walce z niedziałającym dyskiem, wymieniłem HDD z gwarancji na SSD. Myślałem, że w końcu będę mógł cieszyć się rozgrywką w drobne gry na stabilnych fps'ach, nic bardziej mylnego. Stałych fps się nie doczekałem, a zużycie CPU skacze od 0% do nawet i 100%. Nie mam pojęcia, czy to przez to, jednak nie mogę się doszukać innych powodów. W tej sytuacji jestem bezradny, proszę o pomoc. Wysokie zużycie CPU - Spadek fps podczas ruszania kamerą.
  • REKLAMA
  • #2 19395730
    SkunX420
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam!
    Czy mógłbyś wrzucić screeny jakie są temperatury przy pracy/grze ?
    Polecam do tego program MSI Afterburner z programem RivaTuner.

Dodano po 6 [minuty]:

Kolego, popatrzyłem dokładnie na twoje są i widzę że podczas gry brakuje ci pamięci RAM, możesz wrzucić screenshota z zakładki Szczegóły i sortując poprzez kliknięcie w "Użycie pamięci" czy coś takiego, nie mam teraz przy sobie komputera więc nie powiem dokładnie, swoją drogą i tak fajnie jakbyś wrzucił jakie masz temperatury procesora oraz karty graficznej ponieważ może byc też tak że przez temperaturę procesora jest zbijane jego taktowanie (thermal throttling), pokaż też proszę jak wygląda zakładka wydajność-->Pamięć ponieważ z tego co podałeś, twój laptop powinien posiadać 8GB RAM, nie 6 tak jak widać na ss
  • #3 19395796
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    SkunX420 napisał:
    (thermal throttling),

Zamieść wykresy z 10 minut testu "stability" z AIDA64.
    Co to za "losowa" gra? Pasjans? Na tym forum nie bawimy się w zgadywanie. Gry obciążają cpu w 100%, nie ma się co dziwić.
    I co z tym ruszaniem kamerą z tytułu? Żadna informacja o kamerze się nie pojawia w treści tematu.
REKLAMA