logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyszukiwanie firmy do produkcji prototypowych płytek PCB, Południe Polski, montaż, 2-6 warstw

w_d 26 Kwi 2021 01:30 828 6
  • #1 19401230
    w_d
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Witam kolegów.
    Czy ktoś może polecić firmę która wykonuje SZYBKO płytki prototypowe ale możne przejść do produkcji w niewielkiej skali z możliwym montażem. Najchętniej południe Polski. Płytki stosunkowo proste - druk pod montaż przewlekany i powierzchniowy. Przelotki metalizowane. Jak się da to micro-via. Płytka cynowana - ew. złocona. Dobrej jakości maska. Nadruk (opis) obustronny. Komponenty z odstępem 2.54 ale też 1.26 czy 2.5 (mieszane). Komponenty powierzchniowe 1208 ale tez 603 czy pod BGA. Frezowania, nacinania. Ilość warstw - 2-6. Sprawdzanie przejść / zwarć automatem. Mogę dostarczać gerbery / excelony ale jak przyjmą z projektu w programie to jeszcze lepiej.
    Firma musi być solidna i mieć opanowaną technologię. Wpadki każdemu się zdarzają ale musi umieć poprawnie zareagować na problem. Musi być responsywna. Najchętniej z płatnością kartą albo jakąś inną szybką metodą (przelew to dla niektórych 3 dni zanim im się zaksięguje a ja potrzebuję płytki po 3-5 dniach)...
    Wiem ze typową odpowiedzią jest "zamów u chińczyka" ale nieprzewidywalność czasów realizacji / dostawy oraz coraz wyższe ceny powoli wykluczają ich w niektórych przypadkach...
    Proszę o sugestię...
  • #2 19401301
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 19401367
    TvWidget
    Poziom 39  
    Ocena: 694
    Ja zamawiam dwuwarstwowe dość gęste płytki w https://tspcb.pl/.
    Nie mam zastrzeżeń co do jakości. Najmniejsze przelotki jakie mogą wykonać to chyba 14 mil. Z tego powodu z układami BGA może być problem.
  • #4 19402088
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 19402214
    TvWidget
    Poziom 39  
    Ocena: 694
    W trybie TSka zamówiłem dzisiaj rano płytki. Będą gotowe w czwartek. Te zapewne wykonywane są w Polsce. Przy większych zamówieniach (produkcyjnych) ostatnio terminy bardzo się im wydłużyły. Co może wskazywać na produkcję za granicą.
  • #6 19402994
    w_d
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Dzieki TvWidget. O Gdańszczanach zapomniałem. Kiedyś Kraków był 'miastem płytkarzy' - co dzisiaj z tego działa? Powiedzmy ze 4-6 odpuszczę sobie (czyli zrobię gdzie indziej) ale choćby porządnie wykonane 2 warstwy bez BGP?
    Przecież nie moze być już tak źle że trzeba podstawowe płytki robić za granicą?

Podpowiedzcie proszę...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje firmy w południowej Polsce, która szybko produkuje prototypowe płytki PCB o 2-6 warstwach, z możliwością montażu. Wymagania obejmują: metalizowane przelotki, micro-via, cynowanie lub złocenie, dobrą jakość maski, obustronny nadruk oraz różne komponenty (przewlekane i powierzchniowe). Użytkownik preferuje dostawę gerberów lub projektów w programie, a także szybkie metody płatności. W odpowiedziach polecane są firmy takie jak EuroCircuits, TSPCB, Eltar oraz Produkcja PCB, jednak niektóre z nich mogą nie spełniać wszystkich wymagań dotyczących szybkości i lokalizacji produkcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA