logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komunikat 'Wykryto zasilanie o niskiej mocy' w laptopie HP Omen 17 - możliwe przyczyny

Zielonnyyy 27 Kwi 2021 21:12 1170 3
REKLAMA
  • #1 19404621
    Zielonnyyy
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam od wczoraj mam problem z ładowaniem laptopa.
    Wczoraj o godzinie 1 w nocy normalnie wszystko było dobrze i gdy o 10 jakoś właczyłem laptopa i patrzę nie chce mi sie ładować.
    Laptop ładuje sie jedynie tylko wtedy gdy jest wyłączony a gdy jest włączony wyskakuje mi komunikat "Wykryto zasilanie o niskiej mocy"
    Chodziłem po serwisach sprawdzałem czy może moje gniazdko jest zepsute, ale niestety nigdzie nie działało. Sprawdzili mi zasilacz jakimiś kabelkami i powiedzieli, że zasilacz jest okej. Dzwoniłem do Hp mają mi wysłać nowy zasilacz, ale boję się, że to nie pomoże a wysłanie go na gwarancję to ostatnia deska ratunku ponieważ w każdej chwili mogę wypłynać na statek i chciałbym wypłynąć ze sprawnym laptopem. Na nowy zasilacz poczekam do piątku a nie jak przy gwaranacji do 2 tygodni, także moje pytanie czy ktoś się orientuje co tu może być problemem? Dodam, że dziś jak podłaczyłem laptopa gdy był właczony załapało i ładowało przez chwile, ale potem jak odłaczyłem znów przestał ładować.
    Każdy dzień się dla mnie liczy więc bardziej chodzi mi o to czy czekać do piątku na nowy zasilacz czy wysyłać go od razu na gwarancję?
    Laptop to Hp Omen 17 i ma tylko 2 miesiące.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19404935
    Zielonnyyy
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    MOSFET - Serwis napisał:
    Styk albo identyfikacja. Jedno z dwóch. Jeżeli na gwarancji to co za problem?

Tak jak mówiłem na nowy zasilacz poczekam do piątku a przy gwarancji do 2 tygodni. W przypadku gdy nowy zasilacz nie pomoże to wtedy łącznie sobie poczekam do 20 dni... A mogę dostać telefon na statek w każdej chwili. Dlatego się pytam co tu może być problemem bo jeżeli ktoś się orientuje i powie ze nowy zasilacz nie pomoże to wyślę go na gwarancję jutro a rownie dobrze np. w Niedziele mogę dostać tel. na statek.
  • #4 19404994
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2771
    Zielonnyyy napisał:
    bo jeżeli ktoś się orientuje i powie ze nowy zasilacz nie pomoże

Tylko na jakiej podstawie? Bez sprawdzenia czegokolwiek nikt Ci takiej odpowiedzi nie udzieli. Może to być uszkodzony zasilacz a może też być uszkodzenie w samym laptopie - okaże się po podłączeniu innego zasilacza.
REKLAMA