Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Dekoder dvb t u-002, brak połączenia z You Tube

zom1 28 Apr 2021 17:58 1131 15
  • #1
    zom1
    Level 4  
    Pomimo połączenia z internetem w moim dekoderze brak YouTube. Proszę o pomoc.
  • #2
    LeDy
    Level 43  
    Podaj model bo po tym trudno znaleźć.
  • #3
    zom1
    Level 4  
    Na opakowaniu piszą dąb-t2 terrestrial i jeszcze Alta
  • #4
    LeDy
    Level 43  
    Jak masz połączone WiFi czy kablem?
    Jak wejdziesz to nie ma nigdzie YT, aplikacje sieciowe, coś w tym stylu?
    Nie ma H.265? Trzeba było kupić Wiwa lite.
  • #5
    zom1
    Level 4  
    Mam połączone przez antenkę do wejścia USA, pokazuje że jestem połączony, ale YouTube nie odbiera.
  • #6
    RobeMek
    Level 27  
    No jak ty się w USA podłączasz to nic dziwnego że nie działa.


    Starszego typu aplikacje bez poprawek nie współpracują już praktycznie z serwisem dlatego błędy i komunikat brak połączenia.
    Musiał byś poszukać aktualizacji softu albo kupić coś nowszego. Jest zmiana systemu to tuner niedługo przestanie działać i tak.

    Co do o nazwy to jesteś pewien że jest taka a nie ALPHA?

    Alta to wysoki, co w tłumaczeniu napisów z pudełka Alta definition digital terrestre receptor będzie że to odbiornik wysokiej jakości naziemnej telewizji cyfrowej.
  • #7
    _kli_
    Level 39  
    zom1 wrote:
    dekoder dvb t u-002
    RobeMek wrote:
    Jest zmiana systemu to niedługo przestanie działać i tak tuner.

    Jeżeli to ten, to po zmianie standardu będzie brak obrazu (dvb-T2/H.264).
  • #8
    zom1
    Level 4  
    to dlaczego odbiera ruskie megago
  • #9
    LeDy
    Level 43  
    zom1 wrote:
    to dlaczego odbiera ruskie megago
    Bo ma IPTV?
    A co to wg. ciebie brak YT ? Masz w menu, nie ma??
  • #10
    zom1
    Level 4  
    mam YT nawet się podświetla po kliknięciu napis no video
  • #11
    _kli_
    Level 39  
    Dekoder prawdopodobnie wymaga aktualizacji, a jest na tyle "egzotyczny" że raczej jest to nierealne.
  • #12
    RobeMek
    Level 27  
    zom1 wrote:
    mam YT nawet się podświetla po kliknięciu napis no video


    YouTube już kilka razy w ostatnim czasie zmieniało obsługę strony jak i kodowanie streamów.
    Nic nie poradzisz jak tuner nie potrafi zdekodować strumienia.
    Mam to samo na starszych Smart TV czy tunerach. Tylko w niektórych co ma uaktualnienia działa normalnie, no powiedzmy że normalnie bo jakość niższa niż 360p nie zachęca do oglądania filmów .
  • #13
    zom1
    Level 4  
    dzięki no to wtopiłem będę musiał kupić nowy
  • #14
    RobeMek
    Level 27  
    Poczekaj chwilę aż sie wyklaruje rynek dekoderów z obsługą nowych standardów.

    Jak jesteś zainteresowany nagrywaniem i rozszerzoną obsługą innych serwisów to kup raczej tuner na Enigma2 np OCTAGON SF8008 MINI , podłączysz SAT i TV naziemną , aktualizacje i poprawki zapewnione na bieżąco.
  • #15
    LeDy
    Level 43  
    zom1 wrote:
    dzięki no to wtopiłem będę musiał kupić nowy
    Mogę polecić ci WiWa Lite. YT działa , H.265 jest..