logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawnie przeprowadzić konfigurację NETBOX Play z ZTE WF380?

Twardyss 13 Maj 2021 21:30 5376 9
REKLAMA
  • #1 19431956
    Twardyss
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam.
    Na początek chciałbym się przywitać gdyż jestem tu nowy, za popełnione błędy z góry przepraszam.
    Zwracam się do was z prośba o pomoc w konfiguracji NETBOX Play z ZTE WF830.
    Podłączyłem cały zestaw i... nic.
    Diody zasięgu migają cały czas, status połączenia: rozłączono.
    Po zalogowaniu na router parametry sygnału itd. wszystko jest.
    Napisałem również do warsawoffice(_at_)zte.com.cn z prośbą o smartadmina w wiadomym celu.

PS. Po telefonie do Play totalny opad sił - zero pojęcia, jedynie pan z czatu polecił hardreset i czekać 24h bo router „przetwarza procesy” - nie wiem jaka to prawda.
    PS2. Jestem totalnie zielony i zwracam się do specjalistów w temacie z prośbą o pomoc, wiec nie zdeptajcie mnie na starcie.
    Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #2 19432261
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5326
    @Twardyss
    Od kogo masz internet, jako to usługa, to karta SIM głosowa czy typowo tylko net?
    Ustawiłeś odpowiedni APN dla tego netu co masz?
  • REKLAMA
  • #3 19432303
    Twardyss
    Poziom 6  
    KOCUREK1970 napisał:
    @Twardyss
    Od kogo masz internet, jako to usługa, to karta SIM głosowa czy typowo tylko net?
    Ustawiłeś odpowiedni APN dla tego netu co masz?

Usługa od play, internet bez limitu GB - użyczenie netbox.
    Czyli sam internet.
    Nic nie ustawiłem bo totalnie nie wiedziałem od czego zacząć :(
  • #4 19432310
    KOCUREK1970
    Twardyss napisał:
    Nic nie ustawiłem bo totalnie nie wiedziałem od czego zacząć

To trzeba się zalogować do urządzenia, przejść do zakładki gdzie są profile APN, jeśli profilu APN Play nie ma, to trzeba go utworzyć i oznaczyć jako domyślny.
    Punkty dostępu w Play:
    punkt dostępu (apn): internet
    numer dostępowy: *99#
    nazwa użytkownika: brak
    hasło: brak
    dns: dynamiczny
  • #5 19432318
    Twardyss
    Poziom 6  
    I tu się zaczynaja schody, może ja wkleję co widzę po zalogowaniu, nie ma nigdzie zakładki z APN.

Jak poprawnie przeprowadzić konfigurację NETBOX Play z ZTE WF380?
  • REKLAMA
  • #6 19432335
    KOCUREK1970
    @Twardyss
    To nawet żadnej instrukcji w sieci nie ma (nie znalazłem)...
    Znalazłem na YT filmik i tam też APN nigdzie nie widać...
    A zobacz czy nie ma czasem tego w VPN (to NIE APN, ale mogli tam ukryć utworzenie profilu).
    Masz od tego wynalazku instrukcję, jest tam coś wspomniane o tworzeniu APN.

Ale masz w ogóle jakiś sygnał z BTSa na tym cudeńku, pokaż zakładki.
    Tam jest też belka o nazwie statystyki i tam pokazane są APNy aktywne czy zaproponowane, pokaż tę zakładkę również
  • REKLAMA
  • #7 19432352
    Twardyss
    Poziom 6  
    Nadajnik widzi, czasami zmienia pasma, zasięg jest ale nie połączono, ręcznie/ automat nie ma różnicy.
    W instrukcji napisane jest praktycznie tylko jak zamontować antenę na maszt i włożyć kartę sim

Jak poprawnie przeprowadzić konfigurację NETBOX Play z ZTE WF380? Jak poprawnie przeprowadzić konfigurację NETBOX Play z ZTE WF380? Jak poprawnie przeprowadzić konfigurację NETBOX Play z ZTE WF380?
  • #8 19432354
    StasiuStasiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 57
    Mam ten zestaw i ustawienia APN są na koncie smartadmin, na zwykłym też nie mam.
  • #9 19432369
    Twardyss
    Poziom 6  
    Pisałem do zte na fb, bo podobno teraz tylko tam odpisują w tej sprawie:: wiec czekam na hasło do smartadmin. Dziwne trochę ze to nie jest pług and play i nie działa jakkolwiek :/
  • #10 19435426
    Twardyss
    Poziom 6  
    Problem rozwiązany. Play sprzedał mi uszkodzony sprzęt ... dziękuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zwrócił się o pomoc w konfiguracji NETBOX Play z routerem ZTE WF830, napotykając problemy z połączeniem, mimo że sygnał był widoczny. Po zalogowaniu do routera nie znalazł opcji ustawienia APN, co było kluczowe dla uzyskania dostępu do internetu. Użytkownicy forum sugerowali, aby sprawdzić ustawienia APN, które powinny być skonfigurowane na koncie smartadmin. Po dalszych poszukiwaniach i kontaktach z ZTE, użytkownik odkrył, że problem wynikał z uszkodzonego sprzętu sprzedanego przez Play, co ostatecznie rozwiązało jego problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA