logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GRUNDIG EC4000RDS - znaczenie i usunięcie błędu 2

Paweł_swobodny 24 Paź 2005 19:59 867 3
REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1925078
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Tio dość proste. Masz pusty eeprom w procesorze i tylko podkładka Cię ratuje.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 1925224
    Paweł_swobodny
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    SlaweK napisał:
    Tio dość proste. Masz pusty eeprom w procesorze i tylko podkładka Cię ratuje.

SławeK

Dzięki za odpowiedź - coś sie dowiedziałem , jednak zdołowałeś mnie równo bo skoro to dość proste a ja do tego nie doszedłem to znaczy d.... ze mnie nie technik . Chciałbym jednak jeżeli to możliwe zapytać jeszcze z czego ta prostota usterki wynika ? Service Manual nie podaje kodów błędów . Eroor 2 to pusty EEPROM a Eroor 1 ?
  • #4 1925482
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Bo to nie jest robota dla zwykłego serwisu lecz dla serwisu fabrycznego ktory dysponuje lepszym sprzętem i dostępem do informacji. Normalnie każą Ci wymienić procesor na nowy, zaprogramowany fabrycznie i wykonać procedurę strojenia wg serwisówki. A wieloletnia praktyka pokazuje że jest więcej niż napisano w instrukcji i serwisówce. Po prostu, znajomość tematu i praktyka. W tych radiach zawartość procesora jest zwykle zabezpieczona i wprowadzenie go w tzw ModB powoduje zadziałanie zabezpieczenia przed odczytaniem kodu i skasowanie się zawartości pamięci. I to właśnie Ci się stało. Producent dysponuje programem a my innymi programatorami którymi można odczytać zabezpieczoną pamięć z innego radia. Patrz firma ETL z Odessy.

SławeK
REKLAMA