logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig 1650VD - Jak zapisać pamięć wewnętrzną procesora z komunikatem ERROR 2?

wroona 06 Sty 2006 21:53 1254 5
REKLAMA
  • #1 2153879
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 64
    Witam. Trafiło do mnie takie radyjko z komunikatem ERROR 2 na wyswietlaczu. Klijent twierdzi że nie miał do niego kodu i uruchamiał go metodą " na palca "
    Wygląda mi to na uszkodzoną zawarotść pamięci, mam prawidłową zawartośc ale tu zaczynają sie schody bo pamięc jest wewnątrz procesora i za nic nie moge jej zapisać ani odczytać.

Czy ktoś wie jak zapisać tą pamięć lub jakiego programatora użyć do tego celu??
  • REKLAMA
  • #2 2153927
    adamekns
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Wpisz sobie w wyszukiwarkę 1630 i wszystko masz opisane.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2154783
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1402
    Co do zczytania to załączam opis , co do programowania to nie wiem bo nigdy nie programowałem zawsze miałem dobrą zawartość. Słyszałem że można poprzez podanie +5V na 42PIN procka :?: ale ile w tym prawdy nie wiem . Programujesz oczywiście jako I2C
    Załączniki:
    • Grundig 1650.zip (131.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2155033
    wroona
    Poziom 23  
    Co do 1630 to z czytaniem i zapisem nie ma problemu ale z 1650 jest trudniej bo procesor wyłancza dostęp do pamięci i niewiem jak to obejść a napewno jest jakiś sposób bo serwis grundiga napewno wiedział jak sie dobrać do tej pamięci.
    Więc pewnie jest tryb serwisowy tego procesora tylko jak go wywołać

Opis mam i czy trzeba wykonać cały ten układ zeby odczytać i zapisać pamięć pamięć bo próbowałem tylko przez podpięcie sie programatorem do magistrali i nic z tego.
  • REKLAMA
  • #6 2170639
    wroona
    Poziom 23  
    Po wykonaniu dodatkowego ukladu i podłaczeniu pod radio udało sie odczytać pamięć i zapisać ją nowym wsadem. Po uruchomieniu radia wszystko OK radyjko działa. Odczyt i zapis możliwy był tylko chwile po wcisnięciu klawisza ON w radiu potem program zgłaszał błąd.
    Dziękuje za pomoc temat zamknięty.
REKLAMA