logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola C975 - lokalizacja środkowego pinu ładowania w gnieździe systemowym

szym10 24 Paź 2005 21:27 1660 4
REKLAMA
  • #1 1925273
    szym10
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    Witam

Mam Motorole c975 która ma uszkodzone gniazdo systemowe
    a mianowicie wyrwany środkowy pin od ładowania (jeden z trzech)

i gniazdo wygrzeje HA ale nie ma do czego tego pinu.
    wiec może ktoś wie z czym go połączyć, gdzie on idzie ??

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2759793
    valdikom
    Poziom 11  
    tu masz schematy do motoroli v980 i c 975
    Załączniki:
    • C975_C980_schematics.rar (3.91 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2759926
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Ułatwie troche zadanie (sam niedawno to naprawialem), piny ladowania lecą prosto to scalaka o oznaczeniu U5001, jest on po drugiej stronie PCB, musisz go podnieść i cieniutkim drucikiem z cewki podpiąć sie pod żądaną kulkę. Rób powoli a na pewno sie uda, tam jest tylko (jesli dobrze pamietam) 12 kulek ;)

Dokladniejsza rozpiska w zalaczniku..

pozdrawiam
    Załączniki:
    • Motorola C975 - lokalizacja środkowego pinu ładowania w gnieździe systemowym pcb.GIF (60.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Motorola C975 - lokalizacja środkowego pinu ładowania w gnieździe systemowym c975_connector.GIF (34.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3610108
    K_andrzej
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Problem z gold pinem niedawno opisałem. Poszukaj. W moim przypadku koniec szedł pod procesor który był cały zalany klejem więc nie szło sie tam dostac. zacząłem skrobaś miejsce po pinie i doszłem do stopki tego urwanego pina. po niezłej gimnastyce dolutowałem się w tej stopki. Nie polecam takiej naprawy bo jest to bardzo niepewne dolutowanie ale nie miałem innego wyjścia. Telefon ten chodzi juz dwa tygodnie, a jak długo jeszcze tak pochodzi nie wiem. pozdrawiam andrzej ps jesli znajdziesz koncówka to lepiej zrobić mostek będzie na pewno solidniej.
  • #5 4618036
    maruspl
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    a czy ma ktoś schematy jak się wszystkie piny złącza systemowego podłacza??
REKLAMA