logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech G29: Nieudana kalibracja, palące się diody na obrotomierzu - możliwości naprawy

PA_TR_YK 23 Cze 2021 22:33 2355 9
REKLAMA
  • #1 19492102
    PA_TR_YK
    Poziom 4  
    Kierownica z dnia na dzień przestała działać. Po podłączeniu kierownicy do komputera, nie kalibruje się oraz na obrotomierzu cały czas palą się diody. Szukałem informacji w necie lecz bez skutecznie. Próbowałem ją kalibrować w windowsie lecz bez skutecznie. Przełączałem między portami, również bez skutku.
    Ktoś się z czymś takim spotkał?
    Kierownica do wymiany, czy da się ją jeszcze uratować?
    Z góry Dziękuje za każdą pomoc :D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19518145
    PA_TR_YK
    Poziom 4  
    Podłączyłem zasilacz od laptopa i problem ten sam.
  • REKLAMA
  • #5 19518248
    PA_TR_YK
    Poziom 4  
    Ponieważ nie mam pod ręką ani nie zamierzam kupować specjalnie nowego zasilacza.

Sprawdziłem również magnes, wyczyściłem go jednak dalej nic.
    Najprawdopodobniej wyśle ją do serwisu. Jeżeli nie będzie co ratować, cóż 4 lata dla kierownicy to chyba jej czas wytrzymałości :/
  • #7 19518256
    PA_TR_YK
    Poziom 4  
    Jeżeli faktycznie nie będzie co ratować to albo wezmę g923 albo coś z trustmustera. Za 700, według mnie nie opłaca się kupować g27, g29 w tej cenie spokojnie się znajdzie a nawet g923.
  • #8 19518263
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 878
    Też mam teraz własnie dylemat co kupić.
    BO się zastanawiam pomiędzy G923 albo Trustmaster t300.
    Jeszcze mnie interesuje najnowsze dziecko Trustmastera :
    Thrustmaster T-GT II FF Wheel
    https://www.computeruniverse.net/de/p/9083388...dhuhjn2NxciqvVE_7isGR2RR-lZ1PxuAaArQxEALw_wcB

Lub trochę tańsza :
    Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge Edition
    https://www.computeruniverse.net/de/p/9070540...zqgaLRvyiJW_6ATFh21N-vy0WseyiGYYaAvhOEALw_wcB

Plus fotel do tego:
    https://www.alternate.de/RaceRoom/Game-Seat-RR3033-Gaming-Stuhl/html/product/1210650

Dodano po 1 [minuty]:

sunrise84 napisał:
    pomiędzy G923 albo Trustmaster t300.

Tylko mam niejasne wrażenie że podobnie będzie.

Bo kasa ta sama.

Jeszcze jest sprzęt FANATEC-a , ale to już kurczę jest kosmos cena.

Dodano po 4 [minuty]:

Przerabiałem już u siebie G27 i G920.
    G27 biła na głowę G920.
    Chociażby z racji oprogramowania które lepiej działa z G27 i ona miała lepszego kopa na niej.
    G920 na dzień dobry ma mniej opcji ustawienia w najnowszym sofcie i mniejszego kopa.
    I G920 ma "patent" z gumką w hamulcu przez co się źle używa hamulca gdy nie masz fotela z podstawą do kierownicy.
    Przykręcania do blatu biurka i siadanie w normalnym fotelu biurowym oraz używanie kierownicy w tej pozycji to jak podróż za sterami autobusu AUTOSAN lub prowadzenie ciągnika siodłowego.
  • REKLAMA
  • #9 19518264
    PA_TR_YK
    Poziom 4  
    Z kierownicami od logitech jest problem z oprogramowaniem oraz technologią. W g923 jest praktycznie na tych samym częściach co g25. Dołóżmy do tego problemy związane z magnesem oraz słabym oprogramowaniem pt. g hub. Jednak wolę kupić tą g923 za 800 niż Thrustmaster'a za 2k. Wolę ten ponad tysiąc zostawić na auto.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Kierownica Logitech G29 przestała działać, nie kalibruje się, a diody na obrotomierzu świecą się nieprzerwanie. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym podłączenia do różnych portów oraz kalibracji w systemie Windows, jednak bez skutku. Wskazano na możliwość sprawdzenia zasilacza, ale po podłączeniu zasilacza od laptopa problem pozostał. Użytkownik rozważa wysłanie kierownicy do serwisu, a w przypadku braku możliwości naprawy, planuje zakup nowego modelu, takiego jak G923 lub Thrustmaster. W dyskusji poruszono również problemy z oprogramowaniem Logitech oraz porównania z innymi markami, takimi jak Thrustmaster.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA