logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samodzielna wymiana skraplacza klimatyzacji w Dacia Duster 1.6 - wskazówki

maly123a 28 Cze 2021 07:55 1287 2
REKLAMA
  • #1 19497847
    maly123a
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Witam mam do wymiany skraplacz klimatyzacji, chcę go wymienić samemu potrzebuję wskazówek jak się do tego zabrać pomoże ktoś? Pewnie trzeba będzie ściągnąć zderzak, dodam że czynnika już nie ma.
  • REKLAMA
  • #2 19497902
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3382
    Prowadzę warsztat już kilka ładnych lat i też jeszcze nigdy nie wymieniałem skraplacza w dasterze. Tu musisz wykazać troszku własnej inicjatywy, zobaczyć np na aledrogo gdzie ma mocowania, gdzie są przykręcane rurki. Otworzyć maskę i przypatrzeć się jak najlepiej go wyjąć. Ponieważ jest to samochód pokrewny renolt więc prawdopodobnie trzeba odchylić lub zdjąć zderzak (wbrew pozorom bardzo łatwa operacja. Skraplacz masz pierwszy od przodu.
    Zdejmij zderzak, zrób fotki a dostaniesz dalsze instrukcje, ale myślę że to już nie będzie potrzebne.
  • #3 19497912
    maly123a
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Samochód miał kolizje ktoś wymienił zderzak a o skraalczu zapomniał widać że jest uszkodzony, sam raczej nie uległ bio degradacji. Zrobię parę fotek jak rozbiorę i wrzuce.
REKLAMA