Witam. Mam w planie za niedługo zakupić telewizor,to na czym mi najbardziej zależy to aby obraz ze smartfona móc oglądać właśnie na tv,mój smartfon to Samsung J7 2017 posiadający funkcję Smart View,o ile dobrze wyczytałem to właśnie ona umożliwia oglądanie na tv tego co leci na smartfonie. Prosiłbym o podrzucenie wszelakich informacji jaki telewizor zakupić,czy funkcja Smart TV wystarczy aby osiągnąć ten cel? Czy telewizor może być obojętnie jakiej marki?
W telewizorach Samsung Smart TV z lat 2013 i 2014 r. zawartość z podłączonych urządzeń jest dostępna w „panelu multimedialnym”, a w telewizorach Samsung Smart TV z 2015 roku — w panelu „Moja treść”.
Obstawiam, że każdy TV Smart ma współpracuje z tą funkcją w telefonie. Ja mam LG i normalnie odbiera obraz z mojego Huawei.
Teraz bardziej zostaje kwestia jak dalej chcesz korzystać z TV. Czy priorytet to jakość obrazu, wygoda systemu smart czy wielość aplikacji w TV, bądź inny parametr.
No właśnie nie wiem czy dobrze ale też wydaje mi się że marka tu nie ma znaczenia i że każdy telefon z funkcją smart powinien pasować do każdego tv z tą funkcją. Jeśli chodzi o użytkowanie samego tv to nie przykładam jakoś specjalnej wagi do pozostałych funkcji,byle działał jak każdy normalny telewizor. A co z telewizorami które mają w sobie Wi Fi i Bleutooth? Do czego można wykorzystać tv z tą funkcją?
Tak, każdy telefon powinien pasować z każdym TV, ale podobno niektóry marki bardziej preferują swoje urządzenia. Podobno bo nie jestem pewny, ja w przypadku swojego Tv LG nie mam problemu z telefonem Huawei.
Kwestia wyboru telewizora jest szeroka i głownie uzależniona od budżetu, bo dla mnie jedynym słusznym wyborem jest OLED, ale tylko wtedy jak ma się a to gotówkę i ważnym parametrem jest jakość obrazu, bo jeżeli telewizor jest dla Ciebie tylko telewizorem to lepiej kupić tańszy telewizor LED. Jednak oledy są znacznie droższe (55cali najtaniej za 4000)
Najwygodniejszy system ma LG Webos z pilotem żyroskopowym, Android ma wielość aplikacji a Philips ma efektownego Ambilighta.
Wifi: Łączy TV z siecią lokalną internetu, przez co możesz właśnie zrzucać obraz z komórki na TV inaczej tego nie zrobisz, przez wifi nie musisz szukać filmów na Youtube na TV tylko wystarczy na telefonie wybrac i przekazać to do TV.
Tu masz link do filmu na którym pokazałem jak działa pilot Magic od LG
https://www.youtube.com/watch?v=c01QJDLExnU Bluetootch: podłączam słuchawki bezprzewodowe wieczorem kiedy oglądam sam film a inni śpią.
Mój telewizor (LG 32LM6370PLA) ma kilka standardów łączności m.in. właśnie MIRACAST. Wiadomo że czym więcej to lepiej i pewniej że będzie połączenie działać z zwiększą ilością telefonów.
Odświeżę jeszcze temat ponieważ wyskoczyła mi pewna reklama jakby to nazwać przystawki smart tv którą podpina się do telewizora przez hdmi,do tego dołączony jest pilot,sprawdzałem opis urządzenia i z niego wynika jakoby można było przez to odtworzyć na telewizorze wszystkie zewnętrzne multimedia,dodatkowo podobno działa pod każdym telewizorem pod warunkiem że posiada gniazdo hdmi. Czy to jest prawda?
Dla mnie to zbędny wydatek o ile chcesz kupić telewizor. W obecnym momencie już każdy telewizor ma funkcję smart a to urządzenie działa, nie pamiętam dokładnie jak bo miała to szwagierka, ale jakoś szybko z tego zrezygnowali i leżało gdzieś w szufladzie. Szczegółów nie znam, może wypowie się ktoś kto używał tego. Są też prezentacje na youtubie.
W telewizorach z Androidem jest Chromecast. Jest o tyle lepszy od Miracast, że nie zawsze wysyła na bieżąco obraz ze smartfona. W przypadku YT wysyła do telewizora tylko właściwego linka i to jest mega zbawienne dla baterii w telefonie.
Dziękuję wszystkim za poświęcony czas na odpowiedzi w temacie. Telewizor został zakupiony Dla zainteresowanych wybrałem sprzęt LG 43UP78003LB Pozdrawiam
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
Użytkownik poszukiwał telewizora kompatybilnego z funkcją Smart View swojego smartfona Samsung J7 2017, aby móc wyświetlać obraz z telefonu na telewizorze. W odpowiedziach podkreślono, że większość telewizorów Smart TV powinna współpracować z tą funkcją, niezależnie od marki. Wskazano na różne systemy operacyjne telewizorów, takie jak LG WebOS, Android oraz Philips Ambilight, które oferują różne funkcje i jakość obrazu. Użytkownicy zwrócili uwagę na znaczenie Wi-Fi i Bluetooth w telewizorach, co umożliwia łatwe przesyłanie treści z telefonu. Pojawiła się również dyskusja na temat funkcji Miracast oraz przystawek Smart TV, takich jak nVidia Shield TV i Mi Box S, które mogą rozszerzyć możliwości telewizora. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup telewizora LG 43UP78003LB. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.