"Twoje ustawienia zabezpieczeń nie zezwalają witrynom sieci Web na używanie formatów ActiveX zainstalowanych na tym komputerze. Ta strona musi być wyświetlana niepoprawnie" - ciągle mam taki komunikat (oczywiście IE) Już nie wiem co włączyć a co wyłączyć...
Opcje Internetowe->Zabezpieczenia. Zobacz jaki poziom zabezpieczeń masz ustawiony dla strefy Internet (średni, niestandardowy itp.) "wejdź" w niego i ustaw kontrolki ActiveX zgodnie z potrzebami.
Może coś Ci się przyplątało (robactwo), skoro jak twierdzisz nie są poblokowane opcje uruchamiania ActiveX.
Przeskanuj komputer hijackthis i wklej log na forum.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 19:02:38, on 2005-10-27
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
"Wylacz i usun usluge w services.msc" - chodzi o usługę kryptograficzną?
Nie bardzo rozumiem to zdanie o spybot...
Wywaliło mi internet explorera i teraz nie mogę go zainstalować, bo wyskakuje mi okno (w trakcie instalacji), że oprogramowanie nie przeszło testów zgodności. Wiem, że ma to cos wspólnego wspólnego usługą kryptograficzną ale nic więcej…
Co do pobierania formantów, to nadal du…
Załączniki:
komunikat instalacji.jpg(38.52 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
A, o to chodziło... wyłączyłem. W spybot niczego nie blokowałem. Internet explorer został ubity w czasie przenoszenia plików (ktoś inny to robił) i nie mogę go zainstalować z powodu o którym pisałem wcześniej. skaner Mks-a odinstalowałem.
Dodano po 2 [godziny] 30 [minuty]:
Doprowadzony do ostateczności, odpaliłem naprawianie systemu, potem zainstalowalem SP2 i lata aż miło . Dzięki za pomoc.
T3emat zamkniety.
✨ Problem dotyczył komunikatu w Internet Explorerze informującego o zablokowaniu formatów ActiveX przez ustawienia zabezpieczeń. Rozwiązaniem było sprawdzenie i dostosowanie poziomu zabezpieczeń w Opcjach Internetowych w zakładce Zabezpieczenia, zwłaszcza ustawień dotyczących kontrolek ActiveX. Ponieważ zmiany te nie przyniosły efektu, zasugerowano przeskanowanie systemu narzędziem HijackThis w celu wykrycia potencjalnego złośliwego oprogramowania blokującego ActiveX. W logu wykryto podejrzane wpisy i usługi, które należało usunąć lub wyłączyć, m.in. usługę MkS_Vir Monitor oraz elementy związane z programem SpyCatcher i MKS. Dodatkowo zalecano przeskanowanie systemu programami Microsoft AntiSpyware i Ewido. Sprawdzono również, czy w Spybot nie zostały zablokowane komponenty ActiveX. Po usunięciu zagrożeń i wyłączeniu podejrzanych usług problem z blokadą ActiveX ustąpił. W trakcie naprawy systemu Internet Explorer został uszkodzony, co uniemożliwiało jego ponowną instalację z powodu błędu zgodności związanym z usługą kryptograficzną. Ostatecznie naprawa systemu i ponowna instalacja Service Pack 2 przywróciły pełną funkcjonalność przeglądarki i umożliwiły poprawne działanie formantów ActiveX. Wygenerowane przez model językowy.