logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Komputer nie podnosi się.

ArkadiuszDoettlaff 12 Lip 2021 17:58 336 3
REKLAMA
  • #1 19517614
    ArkadiuszDoettlaff
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Cześć wszystkim.

MOBO: Msi B550M A-Pro
    Procesor: Ryzen 7 3700x
    GPU: Radeon Rx 470 G1
    Ram: IRDM X 16 GB 3200 MHz
    PSU: Modecom Feel III 600 ATX

Panie i Panowie oto pacjent. Zlożylem wszystko jak należy może poza wymianą PSU bo jednak dno. Komputer odpalił działał dopóki nie odpaliłem gry. Wszystko było dobrze i nagle się wyłączył. Po ponownej próbie włączenia diody led na panelu obudowy działają a dioda na płycie głównej świeci na biało. Niestety cała reszta nie podnosi się. Mianowicie wiatraki oraz wiatrak na procesorze nie wstają. Nic się nie dzieje zupełnie . Co może być przyczyną? Jedzie już do mnie nowy zasilacz 750 W od Termaltake.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19517676
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19517687
    ArkadiuszDoettlaff
    Poziom 2  
    [/quote]
    mjd2018 napisał:
    Najlepiej to nie odłącz komputer od prądu i nic nie kombinuj do czasu zamontowania nowego zasilacza.

Tak też zrobiłem. Od razu zamówiłem zasilacz. Tylko cały czas gdzieś z tyłu głowy zastanawiam się czy nic sie nie spaliło.
  • #4 19519974
    ArkadiuszDoettlaff
    Poziom 2  
    image2

Ok dziękuję za wskazówkę żeby go nie ruszać. Na szczęście wszystko jest ok. Nic się nie spaliło.
    Mam nadzieję że post pomoże komuś innemu. Nauczka na przyszłość dla mnie i dla tych którzy będą chcieli wsadzać PSU z tego co mają pod ręką chyba że będzie to certyfikowany PSU i o odpowiedniej mocy.

Dodano po 1 [minuty]:

:)
    Załączniki:
    • Komputer nie podnosi się. 20210714_114315.jpg (470.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA