logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Galaxy J3 2016: Zanik zasięgu daleko od nadajnika, wpływ nowej anteny, hardreset

patrykos95 17 Lip 2021 14:12 549 8
REKLAMA
  • #1 19524655
    patrykos95
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam mam od siostry galaxy j3 2016. Od pewnego momentu jest problem zasięgiem poprostu nie może złapać zasiegu z dala od nadajnika. Dziwnym na centrum mojego miasta łapie zasięg jest na full a gdy jest oddalony od centrum czy też od masztu sieci. Telefon zaczyna gubić zasieg i pokazywać brak sieci. Pytałem sieci i odpisali ze montuja nowa antene od zasiegu. Tylko dlaczego jestem blisko masztow sieci jest wszystko okey a jak może odejde 2 m nawet 3 m to odrazu zrywa i brak sieci. Tak jak by nie mógł ogarnąć pasm gsm/3g/lte.
    Czy hardreset by pomógł czy nie ? Czy poczekać aż zamontuja nowa antene i dopiero wszystko sprawdzać zaczynac?
  • REKLAMA
  • #2 20312040
    patrykos95
    Poziom 6  
    Witam
    Jak by ktoś miał ten sam problem to wystarczy koło aparatu nacisnąć mocno i zacznie działać. Problem jest gdzieś koło aparatu. Wymiana korpusu nie pomogła. Więc leży gdzieś koło aparatu. U mnie tylko zasięg LTE , 3G i 2G nie działają.
  • REKLAMA
  • #3 20312104
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1282
    J3 2016 maja problelmy z zasiegiem same z siebie, i przyczyna jest najczesciej jeden z ukladow na plycie, czy ew jego lutowanie. Przelutowanie czasem pomaga, na jakis czas. Generalnie, czas odpuscic i zmienic telefon, tym bardziej ze ten praktycznie jest juz niewspierany przez Google.
  • #4 20312119
    patrykos95
    Poziom 6  
    blahfff napisał:
    J3 2016 maja problelmy z zasiegiem same z siebie, i przyczyna jest najczesciej jeden z ukladow na plycie, czy ew jego lutowanie. Przelutowanie czasem pomaga, na jakis czas. Generalnie, czas odpuscic i zmienic telefon, tym bardziej ze ten praktycznie jest juz niewspierany przez Google.

Tak nawet za bardzo w serwisie nie wiedzieli o co chodzi z tym telefonem. Zawsze można próbować inną płyte główną kupić i sprawdzić.
  • #5 20312127
    blahfff
    Poziom 41  
    patrykos95 napisał:
    Zawsze można próbować inną płyte główną kupić i sprawdzić.

Mozna, tylko to powszechny problem z tym modelem to raz. Dwa, ze to juz po prostu stary i niewspierany telefon, wiec po prostu szkoda wiecej w to inwestowac.
  • REKLAMA
  • #6 20312136
    patrykos95
    Poziom 6  
    blahfff napisał:
    patrykos95 napisał:
    Zawsze można próbować inną płyte główną kupić i sprawdzić.

Mozna, tylko to powszechny problem z tym modelem to raz. Dwa, ze to juz po prostu stary i niewspierany telefon, wiec po prostu szkoda wiecej w to inwestowac.

Tak. Bardziej mi służy do youtube i snapchata. Oczywiście do rozmów przez messengera. Ogólnie to nie moje j6 i szukałem rozwiązania problemu.
  • #7 20313687
    blahfff
    Poziom 41  
    patrykos95 napisał:
    Bardziej mi służy do youtube i snapchata

To z YouTube juz bedzie problem, bo aktualnie aplikacja wymaga Androida 6, a tutaj, oficjalny to maks 5.1.1.
  • REKLAMA
  • #8 20314650
    patrykos95
    Poziom 6  
    blahfff napisał:
    patrykos95 napisał:
    Bardziej mi służy do youtube i snapchata

To z YouTube juz bedzie problem, bo aktualnie aplikacja wymaga Androida 6, a tutaj, oficjalny to maks 5.1.1.
    tak wiem
  • #9 21196142
    patrykos95
    Poziom 6  
    Telefon po czasie padł calkiem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zasięgiem w telefonie Galaxy J3 2016, który traci sygnał z dala od nadajnika, mimo że w centrum miasta zasięg jest pełny. Inni uczestnicy dyskusji wskazują, że problemy z zasięgiem mogą być spowodowane uszkodzeniem układów na płycie głównej, co czasami można naprawić przez przelutowanie. Wskazują również, że telefon jest stary i nie jest już wspierany przez Google, co sugeruje, że lepszym rozwiązaniem może być wymiana urządzenia. Użytkownik rozważa wykonanie hardresetu, ale niektórzy radzą poczekać na montaż nowej anteny przez operatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA