logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Błąd skojarzenia aplikacji w ustawieniach Windows 10 na laptopie HP Pavilion 15

tomazoo7 17 Lip 2021 22:20 825 3
REKLAMA
  • #1 19525367
    tomazoo7
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Kupiłem nowego laptopa HP Pavilion 15 Intel Core i7-1165g7, 16GB DDR4, NVIDIA GeForce MX450 2GB z Windows 10. Zaraz po uruchomieniu i skonfigurowaniu nie mogę otworzyć ustawień, a przy próbie personalizacji i ustawień ekranu, wyskakuje błąd "Z tym plikiem nie jest skojarzona aplikacja umożliwiająca wykonanie tej akcji. Zainstaluj odpowiednią aplikację, a jeśli jest już zainstalowana, utwórz skojarzenie na stronie Ustawienia aplikacji domyślnych.” Zaznaczam, że po pierwszym uruchomieniu nie pobrałem jeszcze żadnych aktualizacji oraz nie zainstalowałem żadnych programów. Próbowałem „sfc /Scannow” ale nic nie pomogło. Zrobiłem przywracanie systemu do stanu początkowego, tez nic nie dało. Nie wiem, czy reklamować, czy da się to naprawić. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19525371
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Aktualizuj system do najnowszej wersji i sprawdz czy sie naprawi. Jezeli nie to zawsze mozesz reinstalowac system.
  • REKLAMA
  • #3 19526737
    tomazoo7
    Poziom 2  
    Kolobos napisał:
    Aktualizuj system do najnowszej wersji i sprawdz czy sie naprawi. Jezeli nie to zawsze mozesz reinstalowac system.

Dzięki, zrobiłem aktualizację systemu do najnowszej wersji ale niestety nie mogłem zalogować się jako administrator. Przywróciłem system do stanu początkowego i już teraz wszystko działa.
  • #4 19526741
    tomazoo7
    Poziom 2  
    Kolobos napisał:

Dzięki, zrobiłem aktualizację systemu do najnowszej wersji ale niestety nie mogłem zalogować się jako administrator. Przywróciłem system do stanu początkowego i już teraz wszystko działa.

Dodano po 1 [minuty]:

Zrobiłem aktualizacje do najnowszej wersji Windows 10 , a później przywróciłem system do stanu początkowego.
REKLAMA