logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie kabla zasilającego do wiatraka stojącego: jak to zrobić?

dk03 23 Lip 2021 22:09 1854 2
REKLAMA
  • #1 19533715
    dk03
    Poziom 2  
    Witam, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
    Mam problem z podłączeniem wyrwanego kabla zasilającego z wiatraka stojącego.

Mam swoje przypuszczenia jak to podłączyć.
    Niestety nie mogę zrobić tego na czują ponieważ wiatrak należy do teścia i nie mogę go zepsuć :)

Mam kabel zasilający, "bebechy" wiatraka oraz przyciski sterujące jak zdjęciu poniżej.

Moje pytania to:
    1) Który kabel w które miejsce podłączyć?
    2) Do czego służy czarny kabel (podejrzewam ale nie jestem pewny)?
    3) Co może oznaczać ostatni przycisk (symbol słoneczka) i czemu może nie być podłączony? Max obroty?
    Podłączenie kabla zasilającego do wiatraka stojącego: jak to zrobić? Podłączenie kabla zasilającego do wiatraka stojącego: jak to zrobić? Podłączenie kabla zasilającego do wiatraka stojącego: jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 19533759
    mietek654
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Czarny podłącz do niebieskiego, a brązowy do ostatniego dolnego złącza na włączniku.
  • #3 19533933
    dk03
    Poziom 2  
    Tak właśnie myślałem, ale zmyliło mnie to że ten niebieski nie chce za bardzo tam wejść a nie widać śladów lutu.
    A o co chodzi z tym ostatnim złączem, które odpowiada ostatniemu przyciskowi skoro czarny to przewód neutralny (poprawcie mnie jeżeli się mylę)?
REKLAMA