logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T610 - zielony obraz i brak zapisu zdjęć po wymianie kamerki

zwierzakx 28 Paź 2005 01:15 1026 2
REKLAMA
  • #1 1934090
    zwierzakx
    Poziom 11  
    Witam! mam problem z SE T610 Kupiłem go na allegro i nie było kamerki. Dokupiłem kamerkę i jest OK tylko ze obraz z kamerki to zielone piksele. Oprocz tego przy robieniu zdjęcia nie zapisuje tylko wychodzi do MENU. Kamerka 100% sprawna działa na iinym telefonie. Czy wystarczy wgranie nowego softu czy jest jakaś inna przyczyna. Proszę o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 1934102
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Wydaje mi się że masz uszkodzone jedno z zasilań kamerki a dokładniej źródło odniesienia. Telefon najprawdopodobniej był zawilgocony i jeżeli nie widać nic takiego co można by poprawić przy gnieździe kamerki to będziesz musiał się dostać pod ekran na którym ta kamerka jest zamontowana - tam jest układ który nią steruje, wyczyścić, przegrzać ewentualnie wymienić.
  • #3 1934498
    zwierzakx
    Poziom 11  
    Moim słabym okiem zawilgoceń nie widze :| A za luowanie raczej się nie wezmę bo mam za słaby sprzęt. Gniazdo sprawdzę ale wydaje mi się że nie będę miał szczęścia i nie uda mi się tego zrobić :cry:
REKLAMA