logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T610 – mdłe kolory po wymianie wyświetlacza, regulacja jasności LCD

mariuszp19 19 Lip 2006 11:40 999 3
REKLAMA
  • #1 2833296
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 410
    Witam

Wymieniłem właśnie wyświetlacz w SE T-610. Wszystko działa, tylko obraz na wyświetlaczu jest taki mdły, kolory wypłowiałe. Zmniejszenie kontrastu do zera poprawia nieco wygląd. Czy jest gdzieś może regulacja jasności wyświetlacza? Wygląda mi to na właśnie na "za jasne" podświetlenie LCD.

Pozdrawiam

Mariusz P.
  • REKLAMA
  • #2 2833386
    gdeco
    Poziom 18  
    Ocena: 60
    Oryginał czy podróba? Jak podróba to już wiesz dlaczego.
    Możesz spróbować ustawić w menu serwisowym.
    Wpisz: >*<<*<*
    > - ruch joya w prawo
    < - ruch joya w lewo.

Nic innego nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #3 2833524
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    gdeco napisał:
    Nic innego nie zrobisz.

NIe zgodze sie, jest jeszcze jedna opcja, na taśmie LCD znajduje sie potencjometr jasnosci LCD, sprobuj bardzo delikatnie (doslownie 1/10 obrotu) przekrecic nim w prawo lub w lewo, czasami pomaga. W wiekszosci przypadkow jednak za taki stan rzeczy odpowiada slabe wykoanie wyswietlacza, przewaznie 'Made In China' ;)
  • #4 2833994
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 410
    Dziękuję za sugestie.

Popróbuję, może coś z tego będzie. Co do wykonania, to nie mam pojęcia czy to podróbka. Nie specjalnie się na tym znam. Ponieważ poprzedni wyświetlacz był całkiem "rozlany" postanowiłem sam spróbować go wymienić na "nowy". Wszystko się udało, tylko wynikł ten problem co opisałem w poście. Jeżeli nic nie pomogą Wasze sugestie to i tak jest lepiej niż było i będzie musiało tak zostać.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Mariusz P.
REKLAMA