logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Płyta ASUS P8H61-M LE - Brak dźwięku na wejściach liniowych

dariusz62 19 Sie 2021 22:27 534 2
REKLAMA
  • #1 19571341
    dariusz62
    Poziom 3  
    Ocena: 50
    Cześć,
    Tak jak w temacie, walczę dziś od rana ze swoim PC-tem. Nagle, nie wiadomo z jakiego powodu stracił dźwięk. Jak podłączam cokolwiek pod wejścia liniowe, nie wykrywa że tam cokolwiek jest. Zarówno z tyłu jak i na froncie. Sterowniki są. Nawet przeinstalowałem windowsa. Bez zmian. System to Windows 10. Płyta główna ASUS P8H61-M LE. Robiłem test ze słuchawkami USB. Tam wszystko działa i dźwięk jest. Więc problem dotyczy wyłącznie wyjść liniowych. Mogły by się one jakoś spalić? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Generalnie nie działa żadne. Nawet mikrofonu nie wykrywa.
  • REKLAMA
  • #2 19571365
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Sprawdź bios czy tam nie ma opcji włączenia/wyłączenia audio na PG

Jeśli w biosie jest ok to najprawdopodobniej masz fizyczne uszkodzenie <kontroler audio >na PG i bez wizyty w serwisie się nie obejdzie.
  • #3 19571841
    dariusz62
    Poziom 3  
    Ocena: 50
    No niestety na to wygląda że płyta padła. Naprawiał jej nie będę bo zawieźć do serwisu, odebrać i pewnie wyjdzie koło 200zł a za 200zł kupiłem nową płytę z 6 miesięczną gwarancją także temat zamykam.
REKLAMA